Hoe laat en waar speelt Nederland tegen Kroatië in de halve finale van de Nations League?

Nog heel even geduld, maar dan speelt het Nederlands elftal op woensdag 14 juni 2023 de langverwachte halve finale tegen Kroatië in de Nations League. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want de winnaar stroomt door naar de grote finale op zondag 18 juni 2023 tegen Spanje of Italië. Beide teams zullen er dus op gebrand zijn om te winnen. Reden genoeg om meer te weten te komen over de locatie en het tijdstip waarop de halve finale begint. Het duel tussen Nederland en Kroatië wordt uitgezonden op tv via NPO 3, waardoor hij onder andere online via NLZIET live en terug te kijken is.

Waar kan ik de halve finale tussen Nederland en Kroatië live kijken?

De uitzendingen van de Nations League worden door verschillende aanbieders in Nederland verzorgd, waaronder NLZIET, Ziggo en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn). De match tussen het team uit Nederland en de Kroatisch tegenstanders tijdens de halve finale wordt op tv uitgezonden door het kanaal NPO 3 en is hierdoor ook online te streamen. In de onderstaande tabel vind je bij welke streamingdiensten momenteel wel en niet naar de wedstrijd kan worden gekeken.

NLZIET➡️ Kijk meteen naar de halve finale Nederland – Kroatië via NLZIET. De wedstrijd wordt live uitgezonden via de NPO, maar hij is ook reclamevrij tot 7 dagen terug te zien. Je kunt de eerste 14 dagen gratis deze streamingdienst uit te proberen.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt de Nations League niet via Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League zijn er wel te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van publieke zenders worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Doordat de halve finale van de Nations League op lineaire televisie wordt uitgezonden, is het ook mogelijk om met een tv-abonnement via internet bij providers naar de wedstrijd te kijken. Zo kun je onder andere hier bij Ziggo GO en hier bij KPN iTV de match streamen. Je kunt de uitzending via de app van NLZIET of providers bekijken, maar het is ook mogelijk om onder andere met een Chromecast of via Apple TV de strijd op het grote scherm te vertonen.

Hoe laat speelt Oranje de halve finale tegen Kroatië?

Als alles volgens planning verloopt, trappen de voetballers deze wedstrijd om 20:45 uur Nederlandse tijd af. Mocht Nederland de wedstrijd winnen, dan speelt de ploeg slechts vier dagen later—op zondag 18 juni—de grote finale. Ook bij verlies komt de ploeg die dag in actie, want dan wordt er in de zogeheten troostfinale gespeeld om de derde plaats.

Maar wie zijn de potentiële tegenstanders van Oranje? Op donderdag 15 juni spelen Italië en Spanje de andere halve finale in de Grolsch Veste in Enschede. Het stadion van FC Twente dus. Uit deze wedstrijd wordt bekend welke teams tegen elkaar spelen op de grote finaledag. Een voordeel voor het Nederlands Elftal ten opzichte van hun concurrenten: zij hebben een rustdag meer op de planning staan.

WedstrijdDatum
Nederland 🇳🇱 – Kroatië 🇭🇷Woensdag 14 juni
Spanje 🇪🇸 – Italië 🇮🇹Donderdag 15 juni
Troostfinale 🥉Zondag 18 juni
Finale 🏆Zondag 18 juni

Waar speelt het Nederlands Elftal de halve finale tegen Kroatië?

Veel mensen vragen zich af in welk stadion de halve finale tegen Kroatië op woensdag 14 juni plaatsvindt. De spelers van het Nederlands Elftal hoeven dit keer niet ver te reizen, want de wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam. Dat de wedstrijd zich in de thuisbasis van Feyenoord bevindt, is natuurlijk gunstig voor het team van Ronald Koeman. De Oranje ploeg heeft namelijk een record te pakken door 26 wedstrijden op rij ongeslagen te blijven in Rotterdam. Zo speelde Nederland voor het laatst in maart in de Kuip, waar het Gibraltar met 3-0 tijdens de EK-kwalificatiereeks versloeg.

Vijftig schoten, drie goals voor Oranje | samenvatting Nederland - Gibraltar | EK-kwalificatie 2024

Zijn er nog tickets beschikbaar?

Nu vraag je je wellicht af: “Zijn er nog kaarten beschikbaar om het Nederlands elftal tijdens de halve finale van de Nations League aan te moedigen?” Helaas zijn er op dit moment geen tickets meer te verkrijgen voor de halve finale. Al in maart vond er een loting plaats voor clubkaarthouders om via de KNVB een kaartje voor een van de Oranje vakken te bemachtigen. De verkoop voor de neutrale vakken verliep via de UEFA, maar alle toegangsbewijzen zijn inmiddels helemaal uitverkocht. Maar treur niet, want via de eerdergenoemde kijkopties kun je de gehele wedstrijd live volgen en de Oranje voetbalhelden naar de finale van de Nations League toejuichen vanuit je eigen huis. Of bezoek een bar waar de wedstrijd op groot scherm te zien is. Dat is ook altijd erg gezellig.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.