Nederland – Zuid-Afrika (vrouwen): terugkijken op tv en online | 6 augustus 2023 | WK Voetbal

Wat een prestatie! Onze Oranje Leeuwinnen waren in puntenaantal te sterk voor topfavoriet Verenigde Staten en wisten daardoor de knock-outfase te behalen als groepswinnaressen. Dat is mogelijk voordelig voor de tegenstander die we treffen in de achtste finale, de #2 uit groep G. Benieuwd wanneer en waar je Nederland – Zuid-Afrika kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 6 augustus 2023 om 04:00 uur ‘s nachts Nederlandse tijd in het Allianz Stadium in Sydney, Australië. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Vrouwen Nederlands elftal – Zuid-Afrika online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 6 augustus 2023 om 04:00 uur Nederlandse tijd

De achtste finale is voor onze Oranje Leeuwinnen inmiddels aangebroken. In een spannende wedstrijd voor oranjefans kunnen we de kwartfinale halen, maar eerst treffen de dames van het Nederlands elftal (#9 op de FIFA World Ranking) en de Zuid-Afrikanen (#54 op diezelfde lijst) elkaar dus vannacht tijdens hun eerste match in de knock-outfase.

De WK Vrouwenvoetbal-uitzendingen worden dit jaar op tv door de NOS verzorgd. Ook de match tussen het team uit Nederland en de tegenstanders uit Zuid-Afrika op zondag om 04:00 uur Nederlandse tijd wordt dus ook lineair uitgezonden. Om precies te zijn is NPO 1 het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van 4 uur ‘s ochtends alvast kunt inschakelen om geen moment te missen. Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Dit is onder andere mogelijk via de website van NOS en NPO Start, waardoor streamers ook binnen het aanbod van NLZIET naar de uitzending kunnen kijken. Daar is terugkijken tevens een optie. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Nederland – Zuid-Afrika bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd van het WK Vrouwenvoetbal vanwege de tv-uitzending op NPO 1 ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken en terugkijken na een eventueel gemiste uitzending is ook mogelijk.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar interlandvoetbal is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van het WK voetbal voor vrouwen worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.
Wie wordt tegenstander Oranje? Spectaculaire pot🚀 | samenvatting Zuid-Afrika – Italië | WK 2023

Opstellingen van Nederland en Zuid-Afrika tijdens deze achtste finale op het WK voetbal voor vrouwen

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze vierde WK-wedstrijd van het Nederlands elftal en Zuid-Afrika. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Nederland vs. Zuid-Afrika staat zondag om 04:00 uur Nederlandse tijd op de planning (gelijk aan 12:00 uur lokale tijd, want er is +8 uur tijdsverschil), dus we verwachten rond 3 uur ‘s nachts te horen wie de basisspelers zijn.

🟠 Opstelling Nederland: nog niet bekend

🟢 Opstelling Zuid-Afrika: nog niet bekend

Huidige stand in de knock-outfase

Benieuwd hoe het speelschema er momenteel uitziet? Hieronder vind je een afbeelding van het officiële Twitter-account van @FIFAWWC. Je ziet dat Spanje heeft gewonnen van Zwitserland en daardoor de tegenstander van ons Oranje is als we de kwartfinale weten te behalen. Daarnaast hebben de Japanners hun rivaal uit Noorwegen verslagen, wat betekent dat ofwel Zweden ofwel de Verenigde Staten tegen deze ploeg speelt in de volgende ronde.

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Nederland vs. Zuid-Afrika

Heb je de partij afgelopen zondag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Nederland Zuid-Afrika vrouwen WK Voetbal achtste finale zondag 6 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Verder kun is het ook mogelijk om de hele wedstrijd opnieuw te kijken, wat veel mensen mogelijk interessant vinden dit wereldkampioenschap door het grote tijdsverschil. Wie niet om 4 uur vanochtend uit zijn bed is om TeamNL aan te moedigen, kan gelukkig via de bovenstaande streamingdienst NLZIET nog tot 7 dagen de match volledig terugkijken als uitzending gemist.

Alle wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal voor dames in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Het WK Vrouwenvoetbal is dit jaar in handen van de NOS, een omroep die uitzendingen ook online beschikbaar maakt en daardoor zorgt dat er meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap zijn die de matches vertonen. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.