Waar kun je Nederland – Wales online kijken? | Live stream: Nations League op 14 juni 2022 om 20:45 uur

Het is weer tijd voor een heerlijk avondje voetbal kijken, want na de 1-4 overwinning op België, 1-2 winst bij Wales en gelijkspel van 2-2 tegen Polen in de Nations League barst de returnwedstrijd Nederland – Wales los op dinsdag 14 juni 2022 om 20:45 uur. In dit artikel vind je hoe je deze wedstrijd online kijken kunt via een live stream, zowel wanneer je thuis op de bank zit (met of zonder tv in de buurt) als wanneer je in het buitenland op vakantie bent.

Waar kun je een live stream van Nederland – Nederland online kijken?

In Nederland is de publieke omroep NOS degene die de uitzendrechten voor de Nations League momenteel in handen heeft. Hierdoor kun je op de televisiezender NPO 3 kijken naar de voetbalwedstrijd. Deze uitzending is online bijvoorbeeld te streamen. Inmiddels nemen echter steeds minder abonnees tv af, omdat het steeds gebruikelijker wordt om online naar je favoriete uitzendingen te kijken.

De streamingdienst NLZIET is een samenwerking van de grote Nederlandse zendergroepen RTL, NPO en Talpa TV, waardoor je naar allerlei televisiekanalen online kunt kijken. Je kunt dit 14 dagen lang gratis uitproberen.

NLZIET➡️ Kijk direct naar Nederland – Wales via NLZIET. Je kunt de wedstrijd reclamevrij live kijken, maar hij is ook tot 7 dagen terug te zien. Het is nu mogelijk om 14 dagen voor €0,00 deze streamingdienst uit te proberen.
📺 Ziggo GOBekijk nu via Ziggo GO de voetbalwedstrijd Nederland – Wales.
📺 KPN iTVBekijk nu via KPN iTV de voetbalwedstrijd Nederland – Wales.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt de Nations League niet via Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League (vanaf augustus 2022) zijn er wel te zien.

Vanuit het buitenland met een VPN naar de wedstrijd tussen Nederland en Wales kijken

Wordt de wedstrijd wel op de Nederlandse televisie uitgezonden, maar woon of ben je in het buitenland (bijvoorbeeld op vakantie)? Dan kun je gelukkig alsnog naar Nederland – Wales tijdens de Nations League van 2022 kijken. Het stappenplan werkt dan vergelijkbaar met wanneer er geen Nederlandse televisie-uitzending van de wedstrijd is. Je hebt hiervoor een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network) nodig—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programmaatje wat je op je computer installeert dat ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van de Nations League 2022 vanuit de locatie waar je je nu bevindt.

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar de Nations League-wedstrijd tussen Nederland – Wales bij NLZIET en begin met kijken. ⚽️

Voetbalwedstrijd in de Nations League op dinsdag 14 juni 2022 om 20:45 uur

Veel mensen vragen zich af hoe laat ze vandaag naar de uitzending van Nederland tegen Wales kunnen kijken op tv bij NPO 3 (en dus gelijktijdig online via een live stream). Het is hierbij wel goed om te weten dat de eerste programmering al van start gaat om 20:20, want dan is het tijd voor de voorbeschouwing.

De daadwerkelijke wedstrijd zal echter afgetrapt worden om 20:45 uur Nederlandse tijd. Het balletje gaat dan rollen in de Kuip in Rotterdam, want Nederland strijdt thuis tegen Wales in een Nations League-pool waarin verder ook België en Polen geplaatst zijn. De vorige wedstrijden die op het programma stonden voor Oranje de afgelopen weken waren dan ook uit tegen België, uit tegen Wales, thuis tegen Polen en vervolgens op 14 juni thuis tegen Wales.

Hoe laat beginnen de uitzendingen op tv en op het internet?

De wedstrijden in de Nations League worden doorgaans uitgezonden op NPO 3, maar dit kan verschillen per keer. Op welk kanaal van je televisie deze zender te vinden is, zie je in het zenderoverzicht van de providers hieronder.