Verenigde Staten – Nederland (vrouwen): terugkijken op tv en online | 27 juli 2023 | WK Voetbal

Dit is dé poulewedstrijd waar oranjefans naar hebben uitgekeken, al helemaal na de kater van het finaleverlies tijdens het WK in 2019. Nu krijgen de Oranje Leeuwinnen eindelijk kans op revanche. We vervolgen de reeks poulewedstrijden vandaag tegen de Amerikaanse tegenstander na de eerdere 1-0 winst tegen de Portugezen. Benieuwd wanneer en waar je Verenigde Staten – Nederland kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 27 juli 2023 om 03:00 uur Nederlandse tijd in het Wellington Regional Stadium, ook bekend als het Sky Stadium, in Wellington (Nieuw-Zeeland). Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Vrouwen Verenigde Staten – Nederlands elftal online kijken: live stream van de wedstrijd op donderdag 27 juli 2023 om 03:00 uur Nederlandse tijd

De tweede poulewedstrijd van onze Oranje Leeuwinnen is inmiddels aangebroken. In een veelbelovende wedstrijd voor oranjefans treffen het Nederlands elftal (#9 op de FIFA World Ranking) en de Amerikanen (#1 op diezelfde lijst) elkaar vannacht tijdens hun 2e match in de groepsfase. Voor beide landen is dit dus een kans om met vrij grote zekerheid een plekje in de knock-outfase binnen te slepen.

De WK Vrouwenvoetbal-uitzendingen worden dit jaar op tv door de NOS verzorgd. Ook de match tussen het team uit Nederland en de tegenstanders uit de USA op donderdag om 03:00 uur Nederlandse tijd wordt dus ook lineair uitgezonden. Om precies te zijn is NPO 1 het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van 3 uur ‘s nachts alvast kunt inschakelen om geen moment te missen. Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Dit is onder andere mogelijk via de website van NOS en NPO Start, waardoor streamers ook binnen het aanbod van NLZIET naar de uitzending kunnen kijken. Daar is terugkijken tevens een optie. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Verenigde Staten – Nederland bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd van het WK Vrouwenvoetbal vanwege de tv-uitzending op NPO 1 ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken en terugkijken na een eventueel gemiste uitzending is ook mogelijk.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar interlandvoetbal is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van het WK voetbal voor vrouwen worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.
Verenigde Staten prikken WK-droom van Oranje Leeuwinnen stuk in finale

Opstellingen van Amerika en Nederland tijdens deze groepswedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze eerste WK-wedstrijd van het Nederlands elftal en de VS. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen United States of America vs. Nederland staat donderdag om 03:00 uur Nederlandse tijd op de planning (gelijk aan 13:00 uur lokale tijd, want er is +10 uur tijdsverschil), dus we verwachten rond 2 uur ‘s nachts te horen wie de basisspelers zijn.

🔵 Opstelling Verenigde Staten: nog niet bekend

🟠 Opstelling Nederland: nog niet bekend

Huidige stand in de poule

Benieuwd naar de stand van poule E in de groepsfase momenteel? Die is nog relatief simpel, want er is maar één wedstrijd gespeeld tot nu toe. De Verenigde Staten won van Vietnam met 3-0, waardoor deze teams respectievelijk de eerste en laatste plek innemen. Ons Oranje won haar eerste match ook, maar dan tegen Portugal met 1-0. Daarom staan deze twee ploegen nu op de eerste twee plekken. Voorlopig hebben de USA en Nederland dus groen licht om de knock-outfase te bereiken, maar daar zou na deze spannende wedstrijd nog wel eens verandering in kunnen komen…

PlaatsLandPuntenDoelsaldo
1 🟢🇺🇸 Verenigde Staten3+3
2 🟢🇳🇱 Nederland3+1
3🇵🇹 Portugal0-1
4🇻🇳 Vietnam0-3

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd USA vs. Nederland

Heb je de partij afgelopen donderdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Verenigde Staten Nederland vrouwen WK Voetbal 27 juli 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Verder kun is het ook mogelijk om de hele wedstrijd opnieuw te kijken, wat veel mensen mogelijk interessant vinden dit wereldkampioenschap door het grote tijdsverschil. Wie niet om 3 uur vannacht uit zijn bed is om TeamNL aan te moedigen, kan gelukkig via de bovenstaande streamingdienst NLZIET nog tot 7 dagen de match volledig terugkijken als uitzending gemist.

Alle wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal voor dames in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Het WK Vrouwenvoetbal is dit jaar in handen van de NOS, een omroep die uitzendingen ook online beschikbaar maakt en daardoor zorgt dat er meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap zijn die de matches vertonen. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.


  • Hoe laat is de WK-wedstrijd van de dames van Verenigde Staten – Nederland vandaag (donderdag 27 juli 2023)?

    De aftrap van wedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen is in de nacht om 03:00 uur Nederlandse tijd in het Sky Stadium, tevens bekend als Wellington Regional Stadium, in Wellington (Nieuw-Zeeland).

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd van het Nederlands elftal vs. Amerika vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender NPO 1, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.