EK Waterpolo (M): ‘Nederland vs. Roemenië’ live kijken op tv en online | Vrijdag 5 januari 2024

Net als de vrouwen komen ook de Nederlandse waterpolomannen in actie op het EK Waterpolo. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze de wedstrijd tussen Nederland en Roemenië op het EK Waterpolo voor mannen op tv en online kijken kunnen op 5 januari 2024 om 20:15 uur. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIET, SkyShowtime VideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de matches van de Nederlandse waterpolomannen eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wedstrijd tussen Nederland en Roemenië op het EK Waterpolo voor mannen online kijken (op vrijdag 5 januari 2024)?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote zwemwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijd tussen Nederland en Roemenië op het EK Waterpolo voor mannen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit eindtoernooi gedoken en vind je bij ons meer informatie over alle poules. Daarnaast hebben we het complete speelschema en het programma van de Oranje mannen op een rijtje gezet samen met de kijkopties, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met het volgen van dit Europese toernooi.

📺 NLZIET➡️ Ga meteen naar NOS Studio Sport bij NLZIET. De televisierechten van deze EK-matches liggen bij de NOS. Via Studio Sport kunnen zij ervoor kiezen om de volledige match uit te zenden of alleen de highlights op het einde van de dag. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met waterpolowedstrijden aan in Nederland.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst van veel sporten de uitzendrechten in Nederland in handen heeft, is dit bij waterpolo niet het geval.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als waterpolo te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit Europees kampioenschap waterpolo is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het EK Waterpolo jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het ook niet mogelijk om bij SkyShowtime naar het EK Waterpolo te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn waterpolowedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de waterpolowereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
✔️ Eurovision SportJe kunt hier bij Eurovision Sport naar de volledige wedstrijd tussen Nederland en Roemenië kijken op vrijdag 5 januari 2024 om 20:15 uur Nederlandse tijd. Dit internationale platform zendt de hele match uit. Goed om te weten: je moet voor het kijken wel een (gratis) account aanmaken en je e-mailadres verifiëren, maar dat is simpel en vlot geregeld.
⭕️ NOSHet is enkel bij wedstrijden van Oranje tevens mogelijk om hier de online livestream van de NOS te bekijken. Je vindt de matches op de website en in de app van de omroep. Andere uitzendingen van het Europees kampioenschap worden er dus helaas niet vertoond.

Tv-zenders die de wedstrijd tussen Nederland en Roemenië op het EK Waterpolo voor mannen uitzenden

Net als bij het WK Waterpolo en het wereldkampioenschap zwemmen, is de NOS de partij die in Nederland de beelden van het toernooi mag vertonen. Via het sportkanaal op NPO 1 doen zij van alle wedstrijden die zij populair genoeg achten om uit te zenden verslag. Als het Europees kampioenschap live op tv te volgen is, dan kun je ook via NLZIET de wedstrijden gemakkelijk volgen. Daaronder valt dus mogelijk ook de match tussen Nederland en Roemenië. 👉 Ga direct naar het EK Waterpolo bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over het EK Waterpolo voor mannen

CompetitieEK Waterpolo
SportWaterpolo
DatumDonderdag 4 januari tot en met dinsdag 16 januari 2024
Locatie🇭🇷 Kroatië

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.