Nederland – Portugal (vrouwen): live kijken op tv en online | 23 juli 2023 | WK Voetbal

Fans hebben vier jaar bij kunnen komen van de kater na het verlies van de Verenigde Staten tijdens het WK in 2019, maar nu zijn de Oranje Leeuwinnen terug en uit op revanche. We beginnen de reeks poulewedstrijden vandaag tegen een Europese tegenstander. Benieuwd wanneer en waar je Nederland – Portugal kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 23 juli 2023 om 09:30 uur Nederlandse tijd in het Forsyth Barr Stadium in Dunedin, Nieuw-Zeeland. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Vrouwen Nederlands elftal – Portugal online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 23 juli 2023 om 09:30 uur Nederlandse tijd

De eerste poulewedstrijd van onze Oranje Leeuwinnen is inmiddels aangebroken. In een veelbelovende wedstrijd voor oranjefans treffen het Nederlands elftal (#9 op de FIFA World Ranking) en de Portugezen (#21 op diezelfde lijst) elkaar vanochtend tijdens hun eerste match in de groepsfase wedstrijd. Voor beide landen is dit dus een kans om hun eerste punten binnen te harken onderweg naar een plekje in de knock-outfase.

De WK Vrouwenvoetbal-uitzendingen worden dit jaar op tv door de NOS verzorgd. Ook de match tussen het team uit Nederland en de tegenstanders uit Portugal op zondag om 09:30 uur Nederlandse tijd wordt dus ook lineair uitgezonden. Om precies te zijn is NPO 1 het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van half 10 ‘s ochtends alvast kunt inschakelen om geen moment te missen. Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Dit is onder andere mogelijk via de website van NOS en NPO Start, waardoor streamers ook binnen het aanbod van NLZIET naar de uitzending kunnen kijken. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Nederland – Portugal bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd van het WK Vrouwenvoetbal vanwege de tv-uitzending op NPO 1 ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar interlandvoetbal is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van het WK voetbal voor vrouwen worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.
Sydney PRECAMP part ✌️🇦🇺, special tour 🚁 & travel to New Zealand! | 𝗔𝗟𝗟 𝗔𝗖𝗖𝗘𝗦𝗦 𝗢𝗥𝗔𝗡𝗝𝗘𝗟𝗘𝗘𝗨𝗪𝗜𝗡𝗡𝗘𝗡! 🎥

Opstellingen van Nederland en Portugal tijdens deze groepswedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze eerste WK-wedstrijd van het Nederlands en Portugal. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Nederland vs. Portugal staat zondag om 09:30 uur Nederlandse tijd op de planning (gelijk aan 19:30 uur lokale tijd, want er is +10 uur tijdsverschil), dus we verwachten rond 8-9 uur ‘s ochtends te horen wie de basisspelers zijn.

🟠 Opstelling Nederland: nog niet bekend

⚪️ Opstelling Portugal: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Nederland vs. Portugal

Heb je de partij afgelopen zondag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Nederland Portugal vrouwen WK Voetbal 23 juli 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal voor dames in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Het WK Vrouwenvoetbal is dit jaar in handen van de NOS, een omroep die uitzendingen ook online beschikbaar maakt en daardoor zorgt dat er meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap zijn die de matches vertonen. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.


  • Hoe laat is de WK-wedstrijd van de dames van Nederland – Portugal vandaag (zondag 23 juli 2023)?

    De aftrap van wedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen is in de ochtend om 09:30 uur Nederlandse tijd in het Forsyth Barr Stadium in Dunedi (Nieuw-Zeeland).

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd van het Nederlands elftal vs. de Portugezen vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender NPO 1, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.