Nederland – Noorwegen online kijken | 16 november 2021 om 20:45 uur | Live stream van kwalificatie WK Voetbal 2022

Het Nederlands elftal heeft de eerste positie te pakken in Groep G van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap, maar bij deze laatste wedstrijd tegen het Noorste team staat veel op het spel. Alleen het eerste team in de groep gaat direct door naar het WK Voetbal in Qatar in 2022 en bij winst van de Noren zijn zij dat. De wedstrijd Nederland – Noorwegen vindt plaats op dinsdag 16 november 2021 om 20:45 uur. In dit artikel vind je hoe je vanuit Nederland of het buitenland de wedstrijd online kijken kunt met een live stream met Nederlands commentaar of later terug kunt kijken na de uitzending op TV.

Online de voetbalwedstrijd Nederland-Noorwegen van de WK-kwalificatie kijken vanuit Nederland

Inmiddels nemen steeds minder abonnees ook daadwerkelijk TV af, omdat het elke dag gebruikelijker wordt om online naar je favoriete uitzendingen te kijken. De ene aanbieder zorgt ervoor dat er een goede online kijkomgeving is, de andere heeft dit minder hoog in de lijst van focuspunten staan.

De streamingdienst NLZIET is een samenwerking van de grote Nederlandse zendergroepen RTL, NPO en Talpa TV, waardoor je naar allerlei televisiekanalen online kunt kijken. Je kunt dit 14 dagen lang gratis uitproberen. In deze tijd kun je dus ook de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen bekijken.

1. NLZIET: Bij de streamingdienst NLZIET kun je live via de NPO-uitzending met Nederlands commentaar de wedstrijd online bekijken. Ga direct naar de voetbalwedstrijd Nederland-Noorwegen op NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis kijken.

2. Ziggo GO: Bij Ziggo’s online videoplatform kun je ook live via de NPO-uitzending met Nederlands commentaar de wedstrijd online zien. Ga direct naar de voetbalwedstrijd Nederland-Noorwegen op Ziggo GO.

De voetbalwedstrijden van de WK-kwalificatie voor 2022 zullen niet te zien zijn in het aanbod van grote internationale film- en seriestreamingdiensten als Netflix, Disney+ of Amazon Prime Video en zijn daarnaast ook niet op de Nederlandse streamingdienst Videoland te bekijken. Wel kun je gratis en legaal live kijken via NLZIET, de website van de NOS en NPO Start.

Vanuit het buitenland met een VPN naar Nederland-Noorwegen kijken met Nederlands commentaar

Woon je in het buitenland of ben je er tijdelijk en zou je graag naar Nederland – Noorwegen willen kijken? En dan natuurlijk het liefst de Nederlandse uitzending met het Nederlandse commentaar? Dan kan het zijn dat de uitzending door geografische restricties niet toegankelijk is voor jou. Dat is natuurlijk balen, maar gelukkig is het heel eenvoudig te verhelpen met een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network)—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programmaatje wat je op je computer installeert dat ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van Nederland-Noorwegen vanuit de locatie waar je je nu bevindt.

  1. Ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN voor maar €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar Nederland-Noorwegen bij NLZIET en begin met kijken! 🍿

Op welke TV-zender wordt de uitzending Nederland-Noorwegen live gedaan?

Door de NOS wordt doorgaans op NPO 1 (de eerste zender van je televisiepakket) de uitzending van WK-kwalificatiewedstrijden verzorgd. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender NPO 1 in je zenderoverzicht te vinden is.

Opstelling, tickets en tijd (hoe laat) van Nederland-Noorwegen op 16 november 2021

Allereerst is het goed om te weten dat er geen tickets te verkrijgen zijn, want de wedstrijd moet volledig zonder publiek gespeeld worden vanwege de coronamaatregelen. De enige mogelijkheid om de wedstrijd te zien is dus thuis vanaf de bank.

De opstelling van Oranje is op het moment van schrijven nog niet naar buiten gebracht, maar bevat waarschijnlijk Bijlow op goal en in de verdediging Blind, Van Dijk, De Vrij en Dumfries. Het middenveld zou kunnen worden gevormd door Klaassen, De Jong en Wijnaldum en de aanval door Malen, Depay en Danjuma.

Ook de selectie van Noorwegen is nog niet officieel bekendgemaakt, maar in de vorige wedstrijd tegen letland zagen we op het veld Nyland, Pedersen, Strandberg, Lode, Meling, Ødegaard, Thorsby, Thorstvedt, Normann, Elyounoussi en Sørloth. De favoriete spits Erling Haaland kan niet spelen tegen Nederland, zowel in de wedstrijd van Borussia Dortmund (tegen Ajax in de Champions League) als in de wedstrijd van Noorwegen, want hij heeft last van een heupblessure.

Benieuwd hoe laat je voor de TV kunt gaan zitten en wanneer de uitzending begint? De tijd waarop de wedstrijd start is 20:45 uur, maar de uitzending wordt al gestart om 20:00 uur. Dan gaan Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en Tom Egbers namelijk aan de slag met de voorbeschouwing.

Programma van Nederlandse WK-kwalificatie voor Qatar 2022

Hieronder vind je het volledige resterende programma van de WK-Kwalificatie van Nederland voor het wereldkampioenschap in Qatar in 2022. Dat bestaat nog maar uit één wedstrijd, waarna het resultaat van de groep bekend is. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

DatumTijdThuisUit
16 november 202120:45 uurNederlandNoorwegen

Stand in Groep G van de WK-Kwalificatie 2022 (met Nederland)

Voorlopig staat Nederland op de eerste plaats in Groep G van de WK-kwalificatie, maar vanavond wordt het belangrijke slotduel. De eerste ploeg plaatst zich namelijk direct voor het WK in Qatar in 2022, terwijl de tweede in de groep naar de play-offs moet. Na die play-offs redden slechts 3 van de 12 ploegen het eindtoernooi.

LandGespeeldGewonnenGelijkVerlorenDoelpunten voorDoelpunten tegenPunten
Nederland962131820
Turkije9531251518
Noorwegen953115618
Montenegro9333131312
Letland91358136
Gibraltar90093300

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ‘terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.