Live stream: Nederland – België | 25 september 2022 | Nations League

In de internationale voetbalcompetitie die de Nations League heet is de volgende speelronde aangebroken met onder andere een partij van onze eigen nationale ploeg tegen onze zuiderburen: Nederland – België. De wedstrijd van Oranje wordt vandaag, op zondag 25 september 2022, om 20:45 uur gespeeld in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Nederland – België online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 25 september 2022 om 20:45 uur

De uitzendingen van de Nations League worden door verschillende aanbieders in Nederland verzorgd, waaronder NLZIET, Ziggo en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn). De match tussen het team uit Nederland en de Belgische tegenstanders in Groep D wordt op tv uitgezonden door het kanaal NPO 1 en is hierdoor ook online te streamen. In de onderstaande tabel vind je bij welke streamingdiensten momenteel wel en niet naar de wedstrijd kan worden gekeken.

NLZIET➡️ Kijk meteen naar Nederland – België via NLZIET. De wedstrijd wordt live uitgezonden via de NPO, maar hij is ook reclamevrij tot 7 dagen terug te zien. Je kunt de eerste 14 dagen gratis deze streamingdienst uit te proberen.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt de Nations League niet via Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League zijn er wel te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van publieke zenders worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Doordat de uitzending op lineaire televisie wordt verzorgd, is het ook mogelijk om met een tv-abonnement via internet bij providers naar de wedstrijd te kijken. Zo kun je onder andere hier bij Ziggo GO en hier bij KPN iTV de match streamen. Je kunt de uitzending via de app van NLZIET of providers bekijken, maar het is ook mogelijk om onder andere met een Chromecast of via Apple TV de strijd op het grote scherm te vertonen. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

𝐁𝐈𝐆 𝐖𝐈𝐍 🔥🇳🇱 | Highlights België - Nederland (3/6/2022) Nations League

Uitslag van de vorige wedstrijden van België en Nederland

Een paar maanden geleden kwamen ons Oranje en het Belgische nationale elftal elkaar ook al tegen in de Nations League, om precies te zijn op 3 juni 2022. Toen wist Nederland uit van de ‘Rode Duivels’ te winnen met een indrukwekkende score van 1-4. Vier jaar eerder, in 2018, eindigde een vriendschappelijke wedstrijd tussen de twee voetbalgrootmachten nog in een gelijkspel van 1-1. De drie vriendschappelijke wedstrijden dáárvoor eindigden tevens in 1-1 gelijkspel (2016) en dubbel winst voor België met 4-2 (2012) en 0-1 (2004). In totaal speelden de nationale ploegen sinds 1905 maar liefst 129 keer tegen elkaar, waarvan het vaakst werd gewonnen door Nederland.

🇳🇱 Nederland🇧🇪 België
56 overwinningen31 keer gelijkspel41 overwinningen

Verder werpen we natuurlijk graag even een snelle blik op de stand in Groep D van de Nations League. Daar staat ons Oranje namelijk momenteel nog op de eerste plaats, maar vanavond spelen we wel een zespuntenwedstrijd tegen België. Dat betekent dat ze de Belgen bij winst van Nederland op gelijke hoogte zullen komen te staan, waardoor het doelsaldo mee gaat spelen voor de strijd om de eerste plek. Op dit moment staat Nederland nog voor met een saldo van +7 goals ten opzichte van België met +4, dus bij verlies zou het van belang zijn dat dit niet met een groter verschil dan 2 doelpunten gebeurt.

PositieLandPunten
1🇳🇱 Nederland13
2🇧🇪 België10
3🇵🇱 Polen4
4🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales1

Qua vorm staan de twee teams er beiden goed voor, maar Oranje doet het nog nét iets beter. Over de vijf afgelopen wedstrijden was Nederland ongeslagen en werd viermaal gewonnen: van Wales (3-2 en 1-2), Polen (0-2) en België (1-4). Verder werd er ook gelijkgespeeld tegen Polen met 2-2. Het Belgische elftal bleek driemaal te sterk voor hun tegenstanders: Polen (0-1 en 6-1) en Wales (2-1). Daarentegen verloren ze van Nederland (1-4) en speelden ze ook al eens gelijk tegen Wales met 1-1. Het belooft dus een spannende partij te worden. We gaan zondag in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA meemaken wie er zal winnen, want om 20:45 uur staat de wedstrijd op de planning.

Nederland recente wedstrijden🔘
België recente wedstrijden🔘

Alle wedstrijden van de Nations League in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendrechten van de Nations League zijn dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap in handen van tv-zenders en Ziggo. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


  1. Hoe laat is de wedstrijd Nederland – België vandaag (zondag 25 september 2022)?

    De aftrap van deze partij in de Nations League is in de avond om 20:45 uur in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

  2. Via welke zender van op tv wordt Nederland – België vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender NPO 1. Hierdoor kun je via je televisie via je provider en online via NLZIET naar de partij tussen de teams van Nederland en België kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven. Ook via andere providers.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.