Loting van de Nations League: live kijken op tv en online | Donderdag 8 februari 2024

Het is bijna tijd voor het nieuwe seizoen van de Nations League 2024/25. Maar voordat het zo ver is moeten eerst alle poules worden ingedeeld. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze de loting voor de Nations League op tv en online kijken kunnen op 8 februari 2024. Nederland zit in de eerste pot en kan tijdens de loting landen uit pot 2, 3 en 4 treffen. In dit artikel geven wij aan of de loting op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de Nations League-loting eventueel ook vertoont.

Waar kan ik de loting voor de groepsfase van de Nations League 2024/25 online kijken op donderdag 8 februari?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote voetbalwedstrijden en lotingen voor Europese voetbalcompetities. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de loting voor de groepsfase van de Nations League 2024/25 per videodienst in Nederland.

✅ Ziggo Sport ➡️ Ga meteen naar de Nations League-loting bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst zendt naast de loting voor de knock-outfase ook de wedstrijden tijdens het nieuwe Nations League-seizoen uit. Behalve deze matches heeft de oranje provider ook de uitzendrechten in handen van de Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Copa del Rey, FA Cup, Champions League en nog veel meer voetbal. In de programmagids vind je precies wanneer welke wedstrijd via welk kanaal te zien is. Deze zenders zijn ook beschikbaar via andere providers als KPN en Odido.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met voetbalwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar de loting voor de groepsfase van de Nations League is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het met de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime niet mogelijk om naar sport te kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Nations League-loting jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is de loting voor de Nations League er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de voetbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de loting voor de groepsfase van de Nations League uitzenden

Op dit moment is Ziggo Sport de enige dienst die de loting voor de groepsfase van de Nations League op het programma heeft staan. Deze zender is te ontvangen via kanaal 14. De loting wordt op donderdag 8 februari 2024 om 18:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden via deze provider. Via de sportkanalen van Ziggo Sport vind je naast de loting ook de wedstrijden tijdens het nieuwe Nations League 2024/25 seizoen.

Ook andere populaire voetbalcompetities zijn hier te zien, zoals de Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League er te zien. Naast voetbal kijk je bijvoorbeeld ook naar alle races uit de Formule E en MotoGP. Net als dat je het hele jaar door tennis kunt volgen, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Ook zie je hier matches uit de Volleyball Nations League en volg je de volleybaldames- en heren tijdens het EK Volleybal 2023. Net als alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours en alle 14 rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.

→ Bekijk hier op de officiële website van Ziggo de verschillende pakketten met de huidige acties ✅

Meer informatie over de loting van de Nations League 2024/25

Tijdens de loting worden alle poules voor de Nations League 2024/25 gevormd. In totaal zijn er vier divisies. Nederland zit in league A. Dit is de hoogste divisie binnen de competitie. Alle zestien landen binnen deze league worden tijdens de loting opgedeeld in vier poules. Het Nederlands elftal is in pot 1 terechtgekomen, waardoor het Kroatië, Italië en Spanje ontloopt. Alle groepswinnaars plaatsen zich uiteindelijk voor de zogeheten ‘final four’. Zij spelen de halve finales en wellicht zelfs finale tegen elkaar.

CompetitieNations League
SportVoetbal
DatumDonderdag 8 februari 2024
Locatie🇫🇷 Parijs, Frankrijk

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.