Deze 5 fascinerende programma’s over mythes en legendes zijn nu te zien op discovery+

Mythische wezens, monsters, aliens, ufo’s… Er zijn een hoop dingen in deze wereld te vinden die niet uit te leggen zijn. Een beetje griezelig, maar wel heel fascinerend! Dat vindt discovery+ ook, want zij maken hier regelmatig documentaires over. In dit artikel hebben we de 5 interessantste programma’s over mythes en legendes voor je op een rijtje gezet.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Fascinerende programma’s over mythes en legendes

5. Loch Ness Monster: New Evidence (special, 1 aflevering)

Loch Ness Monster New Evidence
Serie: ‘Loch Ness Monster: New Evidence’ (2019) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Het monster van Loch Ness is een van de bekendste legendes die er bestaat. Al meer dan duizend jaar maken mensen die het mysterieuze zeemonster in het grote Schotse meer gezien zouden hebben hier meldingen van. Nu buigen wetenschappers zich over de vraag: kunnen we dit monster door middel van wetenschappelijk onderzoek echt vinden? En wat is het dan precies? Maar de grote vraag blijft natuurlijk: bestaat het monster van Loch Ness echt? Daar krijgen we nu eindelijk antwoord op!

4. Mermaids: The New Evidence (special, 1 aflevering)

Nog zo’n interessant mythisch verschijnsel: zeemeerminnen. In de documentaire Mermaids: The New Evidence wordt Dr. Paul Robertson geïnterviewd. Hij maakte ooit de baanbrekende documentaire Mermaids: The Body Found, maar sindsdien is er nieuw bewijs gevonden voor het bestaan van zeemeerminnen en dat wil hij graag met ons delen.

3. Expedition Bigfoot (serie, 2 seizoen)

Een ander gevalletje bestaat hij wel of bestaat hij niet: Bigfoot. Veel wetenschappers twijfelen aan de echtheid van dit grote, harige, aapachtige wezen, maar de fascinatie wint het voor de groep wetenschappers die in deze docuserie toch op zoek gaat naar bewijs. Het grote doel: laten zien dat hij weldegelijk bestaat. Uitgerust met de nieuwste technologie gaan zij op onderzoek uit.

2. Mountain Monsters (serie, 1 seizoen)

Een groep onderzoekers gaat op pad om legendarische en onverklaarbare wezens te bestuderen, zoals Bigfoot, de weerwolf en de zogenaamde Mothman. Ooggetuigen komen aan het woord, zodat de groep weet waar ze ’s nachts heen moeten om bewijsmateriaal te vinden. Heel intrigerend!

1. The Alaska Triangle (serie, 1 seizoen)

The Alaska Triangle
Serie: The Alaska Triangle | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Deze laatste docuserie draait om het mysterie van de Alaska Triangle. Dit is een onheilspellende plek waar in dertig jaar meer dan 16.000 personen verdwenen zijn. Veel mensen denken dat het hier om buitenaardse wezens gaat. Een groepje experts gaat daarom op zoek naar wetenschappelijk bewijs hiervoor en spreekt met ooggetuigen om achter de waarheid te komen. Kunnen deze onverklaarbare geheimen opgelost worden?

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer kun je altijd terecht voor het laatste nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Wil je ook andere liefhebbers van discovery+ ontmoeten om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen? Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.