Deze 3 Mythbusters programma’s zijn nu te zien op discovery+

Één van de meest populaire programma’s op Discovery Channel was natuurlijk Mythbusters, de wetenschappelijke show met Jamie Hyneman en Adam Savage (en commentaar door Robert Lee), waarin de waarheid van allerlei bijzondere mythes werd getoetst aan de hand van experimenten. Het programma is nu te zien op de streamingdienst voor real-life entertainment, discovery+, samen met twee spin-offs van de beroemde serie: Mythbusters: The Search en Mythbusters Jr.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

3x Mythbusters op discovery+

Niet alleen het bekende klassieke programma Mythbusters met 14 seizoenen is op discovery+ te zien, maar ook de versie met aspirant-onderzoekers (Mythbusters: The Search) en een variant met kinderen (Mythbusters Jr.) zijn op discovery+ te streamen. Hieronder vind je meer informatie over deze drie programma’s en een knop om direct te beginnen met het kijken van de afleveringen.

1. Mythbusters (seizoen 10 & 11)

Mythbusters seizoen 10-11

Het team bestaande uit Jamie Hyneman, Adam Savage, Tory Belleci, Kari Byron en Grant Imahara bedenkt weer de meest krankzinnige experimenten om de waarheid te achterhalen en te concluderen of de mythe waar is, mogelijk, of busted!

Tientallen mythes en filmclichés worden op waarheid onderzocht. Ook vragen van kijkers worden ditmaal aan een experiment onderworpen. Mythes die tijdens het dertig afleveringen durende programma aan bod komen zijn onder andere: is het mogelijk om een sigaret aan te steken met een pistoolschot, kun je een gevangenis opblazen met een tas vol maagtabletten, kan een telefoonboek een kogel tegenhouden en bevat je telefoon meer bacteriën dan een toiletbril?

Sinds het begin van Mythbusters zijn meer dan 700 mythes onderzocht in circa 2300 experimenten, waarbij 711 explosies werden uitgevoerd en 104 auto’s werden vernietigd. Allemaal in de naam van de wetenschap!

Op dit moment zijn seizoen 10 & 11 te zien op discovery+, maar mogelijk worden meer van de 14 bestaande seizoenen in de toekomst nog aan de streamingdienst toegevoegd.

Mythbusters The Search

Mythbusters are back! Nee, niet Jamie en Adam, maar een nieuwe generatie die staat te popelen om in de voetsporen te treden van dit legendarische tweetal. In Mythbusters: The Search nemen tien creatieve technici het tegen elkaar op om uit te maken wie de geschikte opvolgers zijn. Per aflevering moeten ze in groepsverband en individueel twee hardnekkige mythes op hun mogelijkheid testen.

De jury kijkt niet alleen naar hun technische vaardigheden, maar ook of ze plezier hebben in het testen. Dat blijkt wel goed te zitten, want het zijn stuk voor stuk liefhebbers van het programma en sommigen hebben alle afleveringen minimaal twee keer gezien.

Toch zal er steeds per keer iemand afvallen, zodat aan het einde de nieuwe Mythbusters overblijven. Het zijn beslist geen miezerige mythes die ze moeten testen, dus ook deze serie staat weer garant vol spektakel en explosies.

3. Mythbusters (seizoen 1)

Mythbusters Jr

Zolang er hardnekkige mythes bestaan, is er werk aan de winkel voor de Mythbusters. In dit seizoen gaat het net een beetje anders: Adam Savage werkt dit keer samen met een team van zes jonge uitvinders, bouwers en robot experts, allemaal onder de 16 jaar.

Ook met deze jonge aanwinsten staat er in dit seizoen weer veel spektakel en een hoop explosies centraal. Zo testen ze onder andere mythes uit films en series zoals Gravity en Breaking Bad, met als special guest Vince Gilligan, de bedenker van de serie Breaking Bad.

In de eerste aflevering testen de twee teams of het domino-effect de kracht heeft om een auto te verpletteren, en of het dan echt zo onmogelijk is om een Yenga toren overeind te laten als hij op maar één steen balanceert. Bereid je voor op een hoop verassende experimenten van een jong team gemotiveerde uitvinders.

Het volledige aanbod van alle programma’s op discovery+ vind je bij de pagina discovery+ aanbod.