‘Bridgerton’-fan? Déze nieuwe serie moet dan op je kijklijst

Heb jij het derde seizoen van Bridgerton alweer achter de kiezen? Dan kun je nu gaan uitkijken naar seizoen 4, maar voordat die verschijnt moet je nog wel even geduld hebben. In de tussentijd kun je je gelukkig wagen aan My Lady Jane. Deze serie is vandaag verschenen op Amazon Prime Video.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Hier gaat ‘My Lady Jane’ over

In My Lady Jane volgen we het waargebeurde, maar aangepaste verhaal van Lady Jane Grey. Zij wordt van de ene op de andere dag gekroond tot koningin en wordt daardoor doelwit van schurken. In het echt werd ze onthoofd, maar in deze serie niet. Deze damsel in distress redt zichzelf namelijk. En er is veel drama en veel seks… Perfect voor fans van Bridgerton dus. Benieuwd? Bekijk hieronder de trailer.

‘My Lady Jane’ staat nu op Amazon Prime Video

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen, die door Amazon Prime Video op donderdag 27 juni in één klap live gezet zijn. Vanaf vandaag kun je dus aan het bingen slaan.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste films en series? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook geven we ook altijd de laatste nieuwtjes door via je mail en onze social media-kanalen.

Komt er een ‘My Lady Jane’ seizoen 2 op Prime Video?

Heb je de serie helemaal gebinged en smaakt dat naar meer? Dan ben je misschien wel benieuwd of er ook een tweede seizoen van My Lady Jane komt. Helaas is de serie op dit moment nog niet verlengd. Hij is echter ook nog niet gecanceld. Dat betekent dat er nog van alles kan gebeuren. Wordt dus vervolgd!

Meer informatie over de serie

My Lady Jane speelt zich af in een fantasy benadering van de Tudor-dynastie: de periode die het koningschap van Engeland en Wales bekleedde van 1485 tot 1603. Echter, in de serie sterft de zoon van koning Henry VIII, Edward, níet aan tuberculose en wordt Lady Jane Grey ook níet onthoofd. Het middelpunt van de nieuwe serie is de eigenzinnige Jane, die onverwacht van de ene op de andere dag tot koningin wordt gekroond en het doelwit wordt van schurken die het op haar hebben gemunt… My Lady Jane is een serie met liefde, avontuur, humor en actie.

TitelMy Lady Jane
Jaar2024
SoortSerie
Duur8 afleveringen
TaalEngels
CategorieKomedie, Historisch
MakerGemma Burgess
CastEmily Bader, Edward Bluemel, Jordan Peters, Dominic Cooper, Anna Chancellor, Rob Brydon, Jim Broadbent

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.