Eerste Film1 Original is nu te zien: kerstfilm My Dad’s Christmas Date (2020)

Film1 blijft onder haar motto Altijd Een Goede Film focussen op recente films van topkwaliteit en heeft in december 2020 besloten om een nieuwe toptitel aan het aanbod van de streamingdienst toe te voegen. Vanaf zaterdag 12 december 2020 is de eerste Film1 Original te streamen: My Dad’s Christmas Date! Hieronder vind je het verhaal, de trailer en meer informatie over de film.

My Dad’s Christmas Date (2020) op Film1

SPI International, de eigenaar van Film1, heeft aangekondigd dat My Dad’s Christmas Date als allereerste Film1 Original film gelanceerd is. De titel is gecoproduceerd met Highfield Grange Studios, Goldfinch en MSR Media en is sinds zaterdag 12 december 20:30 uur te zien op het kanaal Film1 Premiere en het video on demand-platform. Verder wordt de film op Eerste Kerstdag (25 december 2020) om 20:30 uur opnieuw uitgezonden.

My Dads Christmas Date 2020
Poster van Film1 Original kerstfilm My Dad’s Christmas Date met Jeremy Piven en Olivia-Mai Barrett

My Dad’s Christmas Date is geregisseerd door Mick Davis en heeft in de hoofdrollen Jeremy Piven, Olivia-Mai Barrett en Joely Richardson. Jeremy Piven, voor deze film in de huid gekropen van zijn personage David, laat weten: “Het is een volkomen origineel verhaal waarin ik echt geïnteresseerd raakte omdat de personages heel eerlijk zijn en hun gebreken hebben. Het is grappig en tragisch tegelijk: het is een komedie, maar het gaat ook over verdriet en rouw, zonder zwaarmoedig te zijn. Dit was een kans om een echt mens te spelen. David staat waarschijnlijk dichter bij mij dan alle andere personages die ik ooit heb gespeeld, dus ik heb echt geluk gehad met deze kans.”

Verhaal

De relatie tussen David en zijn zestienjarige dochter Jules is niets bijzonders: hij kan haar niet begrijpen en zij wil niet met hem praten. Wat de twee wel bindt is het verdriet om de moeder van Jules die twee jaar eerder verongelukte. Jules besluit dat haar rouwende vader toe is aan een nieuwe liefde. Ze zet een profiel van David op verschillende datingsites om een partner voor hem te vinden en het liefst iemand bij wie ook zij haar hart kan uitstorten. Krijgt Jules met de zoektocht naar een nieuwe moeder haar oude vader terug?

Trailer

Details van de film

Titel: My Dad’s Christmas Date
Jaar: 2020
Soort: film
Duur: 1 uur en 31 minuten
Categorie: Komedie, Familie
Directors: Mick Davis
Schrijvers: Brian Marchetti, Jack Marchetti
Cast: Jeremy Piven, Olivia-Mai Barrett, Joely Richardson
IMDb: 5.3 uit 438 stemmen op IMDb
Trailer: Bekijk nu op YouTube
Kijken: Kijk nu 7 dagen gratis bij Film1

Veelgestelde vragen over My Dad’s Christmas Date op Film1