Swing mee met deze 5 muzikale hitfilms op Disney+

Kun jij wel genieten van een paar pasjes op de maat? En is je keel gesmeerd om uit volle borst mee te zingen? Dan kun je bij de streamingdienst Disney+ terecht voor een hoop films bomvol muziek. Hier vind je 5 kijktips voor fenomenale muziekfilms op de streamingdienst van The Walt Disney Company in Nederland.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

5. Clouds (2020)

Gebaseerd op het inspirerende, hartverwarmende en tevens waargebeurde verhaal van Zach Sobiech. Zach realiseert zich dat zijn kanker zich heeft verspreid en dat hij nog maar heel weinig tijd heeft om te leven. Gepassioneerd door muziek besluit hij een album te lanceren, niet wetende dat het een virale sensatie zal worden. De film werd door Justin Baldoni geregisseerd en geproduceerd.

4. The Sound of Music (1965)

Winnaar van maar liefst 5 Academy Awards, inclusief Best Picture. In de film schitteren onder andere Julie Adrews (Mary Poppins) en Christopher Plummer (A Beautiful Mind). In dit waargebeurde verhaal schittert Julie Andrews als Maria, een pittige jonge Oostenrijkse vrouw die het klooster verlaat om gouvernante te worden voor de zeven onhandelbare kinderen van kapitein von Trapp (Christopher Plummer). Haar charme en liedjes winnen al snel de harten van de kinderen – en hun vader. Maar wanneer nazi-Duitsland zich verenigt met Oostenrijk, moet Maria een gewaagde ontsnappingspoging ondernemen met haar nieuwe familie.

3. The Greatest Showman (2017)

Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya en Rebecca Ferguson schitteren in dit spektakelstuk uit 2017, geregisseerd door Michael Gracey. Het verhaal is geïnspireerd door de fantasierijke P.T. Barnum. The Greatest Showman is een originele musical die de geboorte van de showbusiness viert en vertelt over een visionair die uit het niets opstond om een ​​voorstelling te creëren die een wereldwijde sensatie werd.

2. Bohemian Rhapsody (2018)

Rami Malek zet een waanzinnig optreden neer in de hoofdrol als de legendarische Queen-zanger Freddie Mercury. Freddie trotseerde stereotypen en verbrijzelt conventies om één ​​van de meest geliefde entertainers ter wereld te worden. De film volgt de snelle opkomst van de band door middel van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze bereiken een ongeëvenaard succes, maar in een onverwachte wending, omringd door duistere invloeden, schuwt Freddie Queen en gaat op zoek naar een solocarrière. Freddie heeft veel geleden zonder de medewerking van Queen en slaagt erin zich net op tijd te herenigen met zijn bandleden voor Live Aid. Sinds vorige maand op Netflix te zien, maar sinds vrijdag 1 april ook op Disney+ in Nederland.

1. West Side Story (2021)

Geregisseerd door filmlegende Steven Spielberg is West Side Story de nieuwste verfilming van de bekende gelijknamige Broadway musical. Liefde op het eerste gezicht slaat toe wanneer de jonge Tony Maria ziet tijdens een middelbare schooldans in 1957 in New York City. Hun ontluikende romantiek wakkert echter het vuur tussen de Jets en Sharks aan – twee rivaliserende bendes die strijden om de controle over de straten.

Meer muzikale films en series op Disney+

Mocht je al deze 5 films al gezien hebben, dan hoef je gelukkig ook niet te treuren. Er zijn namelijk nog veel meer muzikale titels op Disney+ te zien. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke Disney-films, die doorgaans bomvol muziek zitten. Zing mee met Let it go bij Frozen of zelfs de nieuwste liedjes van Oscarwinnaar Encanto.

Verder zijn er ook muzikale series op de streamingdienst te vinden. Zo kun je er genieten van alle 6 seizoenen van de geliefde muziekserie Glee, waarin onder andere Lea Michele, Jane Lynch, Cory Monteith en Matthew Morrison schitteren.

Andere streamingdiensten kunnen er ook wat van

Overigens is dit natuurlijk niet de enige videodienst van Nederland met toffe muziekfilms, want La La Land is bijvoorbeeld op het moment van schrijven te streamen bij Videoland en Amazon Prime Video. Bij Pathé Thuis kun je terecht voor A Star Is Born en Netflix heeft 8 Mile en Pitch Perfect. Verder is Dirty Dancing opgenomen in het aanbod van Viaplay en kun je op HBO Max swingen met In the Heights. Veel kijkplezier!

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.