Levenslang als 16-jarige: de spraakmakende zaak van Cyntoia Brown in Murder to Mercy

Onlangs verscheen de documentaire Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story op Netflix. Deze documentaire duikt in de zaak van Cyntoia Brown, een 16-jarig meisje dat tot levenslang werd veroordeeld voor de moord op een volwassen man. Hoe steekt deze ingewikkelde zaak in elkaar en waar gaat de documentaire op Netflix precies over?

Murder to Mercy: waar gaat deze Netflix documentaire over?

Op 6 augustus 2004 schiet de dan 16-jarige Cyntoia Brown de 44-jarige Johnny Michael Allen dood. Beroving wordt genoemd als motief voor de moord en Brown krijgt een levenslange gevangenisstraf. De ware omstandigheden achter de moord, blijken echter een stuk complexer te zijn.

Spraakmakende rechtzaak

De zaak van Cyntoia Brown is de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest. Onder andere omdat een aantal prominente beroemdheden, zoals Rihanna, Kim Kardashian en Snoop Dogg, zich voor haar uitspraken. Brown, die werd geportretteerd als dief en prostituee, was zelf een slachtoffer. Zij had jarenlang te maken met fysiek en seksueel geweld. Volgens haar handelde ze die fatale avond niet met een motief, maar uit zelfverdediging.

Murder to Mercy: A Cyntoia Brown story

De documentaire Murder to Mercy: A Cyntoia Brown Story volgt deze spraakmakende zaak die jarenlang voortduurde. Je kunt hem nu kijken op Netflix.

Details van de serie

Titel: Murder to Mercy: A Cyntoia Brown story
Soort: Film
Jaar: 2020
Categorie: Documentaire
Regisseur: Daniel H. Birman
IMDb: 6.3 uit 575 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Streamingdienst: Bekijk direct op Netflix

Meer films, series en documentaires kijken

Wij hebben nog meer interessante documentaires voor je op een rij gezet, hier vind je ons overzicht! Op zoek naar iets anders? Op deze pagina vind je kijktips, nieuws en het aanbod van Netflix. Zit daar niet bij wat je zoekt? Check dan Pathé Thuis om de nieuwe films vanaf je eigen bank te streamen.