Vanaf zaterdag te zien: het leven van kunstenaar Edvard Munch in de gloednieuwe film ‘Munch’

Er zullen maar weinig mensen zijn die het schilderij ‘De Schreeuw’ niet kennen. Misschien weten ze niet precies wie de maker is van dit kunstwerk dat angst en eenzaamheid uitdrukt (en inspiratie was voor dat ene masker in de Scream-reeks), maar daar komt met de gloednieuwe film Munch wel verandering in. Deze film toont een intrigerend portret van Edvard Munch, de Noorse kunstenaar die kunstwereld in de 19de en 20ste eeuw op zijn kop zette. Viaplay voegt de film aanstaande zaterdag, op 1 april 2023, toe aan het aanbod in Nederland. Let op: dat is acht dagen later dan hiervoor werd vermeld.

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk met 12,5% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

‘Munch’ is intrigerend portret van Noorse kunstenaar

Edvard Munch (1863-1944) was natuurlijk vooral bekend van zijn schilderijen, waarvan ‘Skrik’ (ook wel ‘De Schreeuw’ of ‘The Scream’ genoemd) de populairste was. Maar naast kunstenaar was Munch nog zo veel meer, zoals de gloednieuwe film Munch laat zien.

De film springt heen en weer tussen verschillende tijden en toont diverse fases in het leven van de niet altijd begrepen kunstenaar. Zo zien we hoe een van zijn tentoonstellingen vroegtijdig gesloten werd omdat men zijn werk niet snapte, toont de film de verslaving die hem kwelde en worden we meegenomen in de rouw om zijn overleden zus. Zo vormt zich een interessant portret van de Noorse kunstenaar. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Munch – trailer | IFFR 2023

Nog meer nieuwe films en series op Viaplay

Overigens is dit niet de enige nieuwe titel die we deze maand op Viaplay kunnen verwachten. Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Viaplay per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

📲 Let op: Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en kijktips delen met andere liefhebbers van films en series? → Sluit je direct aan bij de Streamwijzer Community op WhatsApp 😎

Meer informatie over de film

Afgewezen door de gevestigde orde, gebroken door de rouw om zijn oudere zus en gekweld door verslaving, legt deze film het leven vast van Edvard Munch, een van ‘s werelds grootste kunstenaars aller tijden.

TitelMunch
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 44 minuten
TaalNoors
CategorieDrama, Biografie
RegisseurHenrik Martin Dahlsbakken
CastAlfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist, Ola G. Furuseth, Anne Krigsvoll, Jesper Christensen, Anders Baasmo, Lisa Carlehed, Thea Lambrechts Vaulen, Ida Elise Broch, Gine Cornelia Pedersen, Hanna-Maria Grønneberg

Synopsis: Viaplay

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.