Heerlijke animatiefilm ‘Mummies’ is nu te zien op HBO Max

Drie mummies komen in het hedendaagse Londen terecht en moeten weer terug naar het oude Egypte zien te komen. Als dit verhaal jou aanspreekt of je sowieso gek bent op animatiefilms, dan is Mummies op HBO Max een echte aanrader.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Egyptische Mummies komen in Londen terecht

Drie Egyptische Mummies wonen in een ondergrondse geheime stad: een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer. Samen met hun babykrokodil verzeilen ze in een reeks ongelukkige gebeurtenissen die ervoor zorgen dat ze in het hedendaagse Londen belanden. Daar moeten ze op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die in handen is gevallen van de archeoloog Lord Carnaby. Zonder die ring kunnen ze niet terugkeren naar het oude Egypte.

Warner Bros. omschrijft dit als een grappige en avontuurlijke film waarin de hoofdrolspelers aan “aan een doldwaze en hilarische reis beginnen”, dus dat belooft veel goeds! De Nederlandse stemcast bestaat onder meer uit Songfestival-zangeres Stefania en musicalacteur Jonathan Vroege. Het is verder natuurlijk ook mogelijk om de originele versie van de film te bekijken, met Engelse stemmen.

Mummies | Officiële trailer | 22 februari 2023 in de bioscoop

‘Mummies’ is sinds 11 april te zien op HBO Max

Hoewel Mummies pas eind februari op het witte doek verscheen, is hij vandaag al naar je eigen thuisbioscoop gekomen. HBO Max én TVOD-streamingdienst Pathé Thuis hebben de film op dinsdag 11 april aan hun aanbod toegevoegd.

April is sowieso een goede maand voor HBO Max-abonnees. Zo komt het vierde seizoen van hitserie Barry op 17 april naar de paarse streaminggigant en is op Koningsdag de eerste aflevering van de gloednieuwe serie Love & Death met Elizabeth Olsen te zien.

📺 Benieuwd naar alle verwachte titels? Je vindt een overzicht in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

Mummies volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

TitelMummies
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 29 minuten
TaalNederlands
CategorieAnimatie
RegisseurJuan Jesús García Galocha
CastStefania, Jonathan Vroege, Aïden Joshua Maij, Marcel Jonker, Boyan van der Heijden, Fred Meijer, Darren van der Lek, Juneoer Mers, Valentijn Bernard, Daphne Flint, Carolina Dijkhuizen, Ruben Lürsen, Marloes van den Heuvel, Louis van Beek

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.