Kijktip: historische dramafilm ‘Mrs. Harris Goes To Paris’ is nu te streamen

Fashion en films zijn een goede combinatie. Denk maar aan titels als House of Gucci, The Devil Wears Prada en Cruella. Vorig jaar verscheen er nóg een film op het witte doek die de echte modeliefhebber zeker niet mag missen: Mrs. Harris Goes To Paris. Dit heerlijke kostuumdrama neemt ons mee naar het Londen en Parijs van de jaren vijftig, draait om een Britse huishoudster die bij Christian Dior terechtkomt en werd door kijkers en critici geprezen. Je bekijkt hem nu op SkyShowtime.

➝ Ga nu naar SkyShowtime en kijk 3 maanden lang met 43% korting naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

Modedroom in ‘Mrs. Harris Goes To Paris’

Ada Harris is erg eenzaam sinds haar man tijdens de Tweede Wereldoorlog is verdwenen. Ze raakt gefascineerd door een Christian Dior-jurk die ze ziet hangen in een van de huizen die ze schoonmaakt en besluit dan weer te gaan dromen. Haar nieuwste doel? Zelf een prachtige jurk bezitten. Daarvoor legt ze al haar geld bij elkaar en vertrekt ze naar Parijs, waar ze een aantal extravagante personen ontmoet en de nodige obstakels tegenkomt. Haar reis beïnvloedt niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de mensen om haar heen.

Mrs. Harris Goes To Paris is gebaseerd op de gelijknamige roman van Paul Gallico uit 1958 en heeft een aantal topacteurs in de hoofdrollen. Zo komen onder meer The Crown-actrice Lesley Manville, Warrior Nun-ster Alba Baptista en Emily in Paris-acteur Lucas Bravo langs. Kijkers en critici zijn dus razend enthousiast over deze film: 94% van de critici en 93% van de kijkers op Rotten Tomatoes vindt hem goed en ze belonen hem met een IMDb-cijfer van een 7,1. Benieuwd? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

‘Mrs. Harris Goes To Paris’ staat nu op SkyShowtime

SkyShowtime heeft Mrs. Harris Goes To Paris op dinsdag 20 juni aan het aanbod toegevoegd. Benieuwd naar welke releases we nog meer allemaal kunnen uitkijken? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand of bekijk wat er binnenkort naar de videodienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de film

In samenwerking met het House of Dior vertelt Mrs. Harris Goes To Paris het betoverende verhaal van een gewone huishoudster in het Londen van de jaren vijftig, die smoorverliefd wordt op een couturejurk van Dior en besluit dat ze er zelf ook een moet hebben. Na lang werken, hongerlijden en gokken om het geld bij elkaar te krijgen en haar droom na te jagen, begint mevrouw Harris aan een avontuur in Parijs dat niet alleen haar eigen toekomst verandert, maar ook die van het House of Dior.

TitelMrs. Harris Goes To Paris
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 55 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie, Drama
RegisseurAnthony Fabian
CastLesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson, Alba Baptista, Lucas Bravo, Ellen Thomas, Rose Williams, Jason Isaacs, Anna Chancellor, Bertrand Poncet

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.