Waar kun je op tv en online mountainbiken kijken in 2024?

Naast de wegwedstrijden uit het wielrennen, zijn er nog tal van andere wielersporten. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze naar mountainbiken op tv en online kijken kunnen in 2024. In dit artikel geven wij aan of mountainbikewedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit het mountainbiken eventueel ook vertoont.

Waar kun je online kijken naar mountainbiken in Nederland?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van mountainbiken. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van grote internationale toernooien en wedstrijden.

discovery+➡️ Ga meteen naar mountainbikewedstrijden bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van veel races uit het mountainbiken momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met mountainbikewedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Helaas heeft Disney’s videodienst geen mogelijkheid om naar sport als mountainbiken te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar mountainbikewedstrijden zijn niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je wedstrijden uit het mountainbike jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn mountainbikewedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de mountainbikewereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
⛔️ Ziggo SportHet is niet mogelijk om via Ziggo Sport naar mountainbiken te kijken. Wel volg je hier voetbalwedstrijden uit La Liga, Serie A en Ligue 1. Ook de Champions League is hier te zien. Buiten voetbal om kijk je ook naar matches uit het volleybal, tennis, handbal, padel, basketbal en rugby.

Tv-zender die mountainbiken in 2024 vanuit Nederland uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van het mountainbiken in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar alle beelden tijdens belangrijke wedstrijden en grote toernooien. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar mountainbikewedstrijden.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.