Deze 5 MotorTrend programma’s op discovery+ moet je gezien hebben

Gierende banden, ronkende motoren en heel veel gesleutel aan klassieke wagens. Ben jij groot fan van de zender MotorTrend op discovery+ en alle toffe programma’s van het kanaal over auto’s en andere voertuigen? Dan raden we je aan deze 5 kijktips van MotorTrend op discovery+ aan je favorieten toe te voegen.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Programma’s van de zender MotorTrend bij discovery+ voor op je kijklijst

Hieronder vind je 5 kijktips voor liefhebbers van de zender MotorTrend op discovery+. Via de groene knop kun je direct beginnen met het streamen van deze programma’s. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

  1. Kindig Customs
  2. Street Outlaws
  3. Chasing Classic Cars
  4. Salvage Hunters: Classic Cars
  5. Flipping Bangers

1. Kindig Customs

Beeld: Discovery

Dave Kindig, wie kent hem niet? Hij is eigenaar en exploitant van Kindig-It Design in Salt Lake City en maakt unieke voertuigen voor zijn veeleisende (en soms beroemde) klantenkring. Deze kundige custom car ontwerper leerde zichzelf hoe je oude auto’s om kunt toveren tot blinkende pareltjes en heeft inmiddels een goedlopende zaak opgebouwd waar autoliefhebbers van heinde en ver naar toe komen om hun exemplaar te restaureren of te pimpen tot the baddest car on the road.

In zijn zaak werkt hij met zijn team aan soms wel tien projecten tegelijk. Maar Dave bewaart altijd het overzicht en zorgt dat elke auto met de grootst mogelijke aandacht wordt opgeknapt, waarbij geen detail wordt overgeslagen. Of het nu gaat om een 1953 Pick-Up of een 1965 Pontiac, Dave Kindig verandert elke ‘metal dream into hot rod reality’.

Momenteel zijn maar liefst 6 volledige seizoenen van Kindig Customs op discovery+ te bekijken en wordt er wekelijks een nieuwe aflevering van seizoen 7 aan het aanbod toegevoegd.

2. Street Outlaws

Street Outlaws
Beeld: Discovery

Nergens zijn illegale straatraces zo populair als in Oklahoma City, dus in deze wereld van de snelste straatauto’s van Amerika moest Street Outlaws zich natuurlijk eens goed onderdompelen. Racers brengen hun eigen leven namelijk in gevaar, geven bakken met geld uit en nemen het risico naar de gevangenis te gaan. Dit alles doen ze om de top 10 te kunnen bereiken. Op dit moment zijn 5 volledige seizoenen van de serie op discovery+ te streamen.

Gelukkig zijn er zo veel afleveringen van de serie beschikbaar, want er komen heel wat verschillende auto’s langs in het programma. Van een 1969 Chevy Nova tot een opgevoerde farmtruck, elke auto mag meedoen. Wat telt is dat je als eerste over de streep gaat. De camera’s van Discovery krijgen ongelimiteerde toegang tot deze geheimzinnige wereld waarbij snelheden van 250 kilometer per uur geen uitzondering zijn.

3. Chasing Classic Cars

MotorTrend Discovery Plus programma's
Beeld: Discovery

Een Cobra, een Duesenberg, een Chevrolet Impala, een Panhard en zelfs een Ferrari 375 MM. Dat zijn de ingrediënten voor Chasing Classic Cars, een high-definition serie waarin Ferrari-expert en restaurateur Wayne Carini op zoek gaat naar oude auto’s en verborgen collecties.

Wayne reist langs dorpen en steden om langvergeten oldtimers op te speuren, ver weggestopt in schuren en garages. Als het hem lukt de auto aan te schaffen, brengt hij hem naar zijn winkel in Connecticut. Daar restaureert hij de auto in zijn originele staat en probeert hij hem vervolgens op de veiling door te verkopen. In Chasing Classic Cars bezoekt Wayne ook private collecties en spreekt hij met verwoede verzamelaars. Een serie voor elke liefhebber van klassieke auto’s.

Seizoen 8 tot en met 11 van Chasing Classic Cars zijn op het moment van schrijven online te bekijken bij discovery+.

4. Salvage Hunters: Classic Cars

Salvage Hunters: Classic Cars
Beeld: Discovery

In Salvage Hunters: Classic Cars volgen we de antiekhandelaar Drew Pritchard, bekend van zijn show Salvage Hunters. Hij houdt echter niet alleen van oude meubels, vazen en lampen, maar ook ontzettend veel van oude auto’s. Deze passie heeft hij al vanaf zijn jeugd, maar hij heeft er nooit zijn werk van gemaakt. Tot nu.

Vier volledige seizoenen van de serie staan op discovery+ en sinds 13 mei 2021 verschijnt elke week een nieuwe aflevering van seizoen 5 online. In al deze afleveringen zal je merken dat de business van oude auto’s heel anders is dan “normaal” antiek, omdat de items per stuk veel duurder zijn dan waar hij tot nu toe in handelde. Maar dat maakt het ook extra uitdagend.

5. Flipping Bangers

Flipping Bangers
Beeld: Discovery

Autorestaurateurs die oldtimers opknappen en doorverkopen zijn er bij bosjes. Maar er zijn er maar weinig die de echte lelijke roestbakken onder handen willen nemen. Autoliefhebbers Will Trichet en Gus Gregory behoren daartoe. Zij gaan op zoek naar auto’s die echt niemand meer wil hebben en hopen deze met een snelle flip binnen vijf dagen weer zo aantrekkelijk te maken dat ze hem voor de dubbele prijs kunnen verkopen.

In de serie Flipping Bangers beginnen ze met de aanschaf van het goedkoopste Porsche-model dat er is: de 924. Ze weten een vervallen exemplaar te vinden waar zelfs de eigenaar van zegt dat er van alles mis mee is en dat het ook nog een lelijke jaren zeventig-kleur heeft. En dan is het ook nog eens een automaat! Niet een auto om de blits mee te maken of om makkelijk geld mee te verdienen. Will vindt hem in deze staat niet meer dan 500 pond waard, maar Gus is er toch meteen verliefd op geworden. Dus betalen ze meer dan verstandig is en moeten ze flink aan het werk om daar nog een winstgevend model van te maken. Kunnen ze hem inderdaad vijf dagen later voor het dubbele verkopen?

Momenteel zijn op discovery+ 2 seizoenen van Flipping Bangers te streamen met respectievelijk 10 en 13 afleveringen per seizoen. Genoeg om te bekijken dus!

Complete aanbod van discovery+ en meer kijktips

Het aanbod van discovery+ wordt continu bijgewerkt door nieuwe programma’s en exclusieve series toe te voegen. Op de pagina met het volledige aanbod van discovery+ vind je dagelijks een overzicht van wat er nieuw online is verschenen, maar ook wat er nu allemaal op de streamingdienst te vinden is. Ook kun je de pagina met het laatste nieuws van discovery+ checken om op de hoogte te blijven van de beste kijktips en nieuwste toevoegingen aan de streamingdienst.

Wil je meer te weten komen over de andere programma’s die MotorTrend te bieden heeft? Ga direct naar de pagina van MotorTrend op discovery+. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen in ons overzicht van 5 discovery+ Originals die je echt gezien moet hebben of juist 5 paranormale series of 5 TLC-programma’s op discovery+ die het bingen waard zijn. Veel kijkplezier!