Komt er een seizoen 2 van de Nederlandse serie ‘Morten’?

Sinds kort is het mogelijk om de Nederlandse serie Morten te bingen op HBO Max. Veel mensen hebben de serie op de paarse streaminggigant helemaal gevonden en zijn benieuwd naar een vervolg. Blijft het hierbij of komen er nog meer episodes? Oftewel: komt er een Morten seizoen 2? En wanneer dan? In dit artikel geven wij het verlossende antwoord en delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

‘Morten’ staat sinds kort op HBO Max

HBO Max heeft onlangs de Nederlandse serie Morten aan het aanbod toegevoegd. De paarse streamingdienst heeft de rechten van steeds meer Nederlandse series binnengesleept. Zo kijk je nu al naar De Geheimen van Barslet en komen Vliegende Hollanders en Als de dijken breken er in februari aan.

Morten is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van Anna Levander en vertelt het verhaal van Morten Mathijsen. Hij is een succesvol politicus die hard op weg is om minister-president te worden. Er zit echter meerdere lijken in de kast: niet alleen de affaire die hij nu heeft, maar ook een geheim uit het verleden dat verborgen moet blijven. De spanningen lopen steeds hoger op.

Komt er een seizoen 2 van ‘Morten’?

Morten is dus gebaseerd op een trilogie. Ondanks dat de serie eindigt met een gigantische cliffhanger, is er toch slecht nieuws: AVROTROS heeft in 2020 na het maken van het eerste seizoen besloten de serie niet te verlengen. We kunnen dus niet rekenen op meer afleveringen, tenzij de omroep door de hernieuwde populariteit ineens begint te twijfelen.

Wij houden uiteraard al het nieuws nauwlettend in de gaten. Zodra we meer informatie krijgen, hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de serie

Morten is op weg naar een stralende toekomst als minister-president. Dan dreigt een duistere zaak uit het verleden zijn reputatie te schaden.

TitelMorten
Jaar2019
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalNederlands
CategorieDrama
RegisseursJean van de Velde
CastPeter Paul Muller, Claire Bender, Elisa Beuger, Julia Nauta, Joke Devynck, Elsie de Brauw, Betty Schuurman, Nasrdin Dchar, Oussama Ahammoud

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.