Gloednieuwe film ‘Mortal Kombat’ komt niet in bioscoop, maar wel per 19 mei online

Er is zowel goed als slecht nieuws voor liefhebbers van de Mortal Kombat-spellen (en natuurlijk de film). Op basis van de populaire games is in april 2021 een film op HBO Max uitgebracht, die vervolgens naar Nederland zou komen. Het idee was dat de film eerst in de bioscoop zou verschijnen, maar nu blijkt dat Mortal Kombat deze stap overslaat en vanaf 19 mei 2021 online te koop is bij Pathé Thuis, Apple TV+, Amazon Prime Video, Google Play en andere video on demand-platforms. Vanaf 9 juni 2021 zal de film te huur zijn.

Mortal Kombat niet in de bioscoop, maar wel vanaf 19 mei 2021 online te zien

Vanaf 19 mei 2021 kun je dus genieten van de film Mortal Kombat. Bij Pathé Thuis, Apple TV+ en Google Play heeft de film al een speciale landingspagina gekregen, maar bij het huur- en koopsegment van Amazon Prime Video is Mortal Kombat op het moment van schrijven nog niet te vinden. De film zal tot en met 8 juni 2021 enkel te koop zijn en vervolgens, vanaf 9 juni 2021, kan hij via deze platforms ook gehuurd worden.

Deze streamingdiensten vertonen Mortal Kombat (2021)

Amazon Prime Video: De film is in oktober 2021 toegevoegd aan het aanbod van Amazon’s streamingdienst Prime Video. Ga direct naar de film op Amazon Prime Video.

Pathé Thuis: Deze titel is vanaf nu te koop en te huur via Pathé Thuis. Ga direct naar de film op Pathé Thuis.

Apple TV+: Daarnaast biedt streamingdienst Apple TV+ de mogelijkheid deze titel te kopen en te huren. Ga direct naar de film op Apple TV+.

Verhaal, details en trailer van de film

MMA-vechter Cole Young (Lewis Tan), gewend om klappen te krijgen voor geld, is zich niet bewust van zijn afkomst of waarom Outworld’s Keizer Shang Tsung (Chin Han) zijn beste krijger, Sub-Zero (Joe Taslim), een buitenwereldse Cryomancer, heeft gestuurd om Cole op te jagen. Cole vreest voor de veiligheid van zijn familie en gaat op zoek naar Sonya Blade (Jessica McNamee), op aanwijzing van Jax (Mehcad Brooks), een Special Forces Majoor die dezelfde vreemde drakenmarkering draagt als waarmee Cole is geboren.

Al snel komt hij terecht in de tempel van Lord Raiden (Tadanobu Asano), een Elder God en de beschermer van Earthrealm, die bescherming biedt aan degenen die het merkteken dragen. Hier traint Cole met ervaren krijgers Liu Kang (Ludi Lin), Kung Lao (Max Huang) en huurling Kano (Josh Lawson), terwijl hij zich voorbereidt om samen met de grootste kampioenen van de Aarde het op te nemen tegen de vijanden van Outworld in een strijd om het universum. Maar zal Cole genoeg onder druk worden gezet om zijn arcana – de immense kracht in zijn ziel – op tijd te ontsluiten om niet alleen zijn familie te redden, maar Outworld voor eens en voor altijd te stoppen?

Titel: Mortal Kombat
Jaar: 2021
Soort: Film
Categorie: Actie, Avontuur, Fantasy
Duur: 1 uur en 50 minuten
Regisseur: Simon McQuoid
Schrijvers: Greg Russo, Dave Callaham, Oren Uziel
Cast: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson
IMDb: 6.6 uit 20.000 stemmen