Superheldenfilm ‘Morbius’ staat nu op Netflix

In april verscheen superheldenfilm Morbius, met Oscarwinnaar Jared Leto en House of the Dragon-ster Matt Smith, in de bioscoop. Als je deze actiethriller gemist hebt en hem eigenlijk toch nog zou willen zien, hebben we goed nieuws voor je! Sinds zondag 30 oktober staat de film namelijk op Netflix in Nederland. Dat is de eerste keer dat je deze film hier zonder aanvullende kosten kunt bekijken.

Topacteurs Jared Leto en Matt Smith in superheldenfilm ‘Morbius’

Oscarwinnaar Jared Leto kruipt in Morbius in de huid van wetenschapper Michael Morbius. Hij wordt bijgestaan door een absolute topcast, met onder andere Matt Smith, die op dit moment hoge ogen gooit in de Game of Thrones-prequel House of the Dragon en eerder te zien was in Doctor Who en The Crown. Daarnaast zien we ook Adria Arjona, Jared Harris, Tyrese Gibson en Al Madrigal terug in deze film, die werd geregisseerd door Daniel Espinosa.

Het draait allemaal om Michael Morbius, een echte antiheld die we kennen uit de stripboeken van Marvel. Hij lijdt aan een zeldzame bloedziekte, maar het geneesmiddel dat hij daarvoor ontwikkelt blijkt niet helemaal goed te zijn. Hierdoor verandert hij in een vampierachtige met een niet te stoppen dorst naar bloed, en begint de lijn tussen held en schurk steeds meer in elkaar over te lopen. Lees hier onze recensie van de film en bekijk hieronder de trailer.

‘Morbius is vanaf 30 oktober te zien bij Netflix

Eerder was Morbius al te zien bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Daar kon je de film vanaf 20 juni huren en vanaf 30 juni kopen, waarvoor je dus geen abonnement nodig had.

Netflix is de eerste streamingdienst die de film ook zonder aanvullende kosten gaat aanbieden. Op zondag 30 oktober was het zover, dus je kunt hem vanaf nu in het aanbod van het video on demand-platform vinden. Daar vind je ook andere films binnen het Sony’s Spider-Man Universe, waaronder Venom en Venom: Let There Be Carnage.

→ Geen abonnement op Netflix? Bekijk Morbius direct bij Pathé Thuis. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting ✅

Verhaal en informatie van de film

In de nieuwe actiethriller Morbius speelt Oscarwinnaar Jared Leto een van Marvels meest intrigerende personages: anti-held en wetenschapper Michael Morbius. Dr. Morbius is ernstig ziek en kampt met een zeldzame bloedaandoening. Hij is erop gebrand om deze ziekte te overwinnen en anderen die er ook onder lijden te helpen. Wanhopig neemt hij een grote gok met een experimenteel geneesmiddel. Wat in eerste instantie een groot succes lijkt, blijkt al snel een remedie te zijn die mogelijk nog erger is dan de ziekte. Verder met o.a. Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal en Tyrese Gibson. Geregisseerd door Daniel Espinosa (Life, Safe House).

TitelMorbius
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 45 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Thriller
IMDb5,2 uit 111.000 stemmen
RegisseurDaniel Espinosa
CastJared Leto, Adria Arjona, Jared Harris, Tyrese Gibson, Al Madrigal, Matt Smith

Synopsis: Sony Pictures Releasing (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.