Waar kan ik de documentaire over De Moord op Marianne Vaatstra (2021) online kijken?

Vraag je je af waar je de documentaireserie De Moord op Marianne Vaatstra online kijken kunt? Op 1 mei 1999 werd de 16-jarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord gevonden. Sinds vrijdag 17 september is wekelijks een aflevering van de nieuwe docureeks te zien, waarin we onder andere persoonlijke en indrukwekkende verhalen van betrokkenen horen. Zo ook van de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. De Vries, die in juni van dit jaar nog zijn verhaal voor de camera deed. In dit artikel geven wij aan aan of deze serie op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals HBO Max, Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Videoland, Viaplay, discovery+ of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je De Moord op Marianne Vaatstra online kijken?

Op het moment van schrijven zijn er twee streamingdiensten in Nederland die ‘De Moord op Marianne Vaatstra’ vertonen. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbaarheid van deze documentaire per video on demand-platform.

HBO MaxMomenteel stream je De Moord op Marianne Vaatstra bij HBO Max.
discovery+De documentaireserie De Moord op Marianne Vaatstra over de zaak uit 1999 is ook te zien op de streamingdienst discovery+.
⛔️ Amazon Prime VideoOp dit video on demand-platform kun je niet naar deze serie kijken.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze serie niet kijken bij Disney+.
⛔️ NetflixDe serie is niet bij marktleider Netflix te streamen op het moment van schrijven.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is deze titel nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de serie nu niet te vinden.

Verhaal van De Moord op Marianne Vaatstra (2021)

Het is de noodlottige dag van 1 mei 1999 wanneer de 16-jarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord wordt gevonden in een weiland bij Veenklooster in Friesland. Nederland is in rep en roer en de politie zet man en macht in om de dader op te sporen. Het wordt een zoektocht die dertien jaar zou duren.

De streamingdienst discovery+ heeft een nieuwe documentaireserie gemaakt—De Moord op Marianne Vaatstra—waarin we terug gaan naar die bewuste dag en de dagen en jaren die daarop volgden. In vier afleveringen worden alle elementen van deze gruwelijke moord belicht. Van de beschuldigingen, arrestaties van verdachten, persconferenties en het allereerste DNA- verwantschapsonderzoek tot het kort geding van Peter R. De Vries & de familie Vaatstra tegen de Staat Der Nederlanden.

Het is voor het eerst dat het complete verhaal wordt verteld. Hoe verdrietig en zinloos de moord op Marianne is geweest, het heeft ook gezorgd voor een doorbraak in de Nederlandse wetgeving waardoor andere moordzaken nu sneller opgelost kunnen worden.

Vanaf 17 september 2021 is er elke vrijdag zal een nieuwe aflevering van de vierdelige documentaireserie op discovery+ te zien.

Streaming informatie over de serie

TitelDe Moord op Marianne Vaatstra
Jaar2021
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalNederlands
CategorieMisdaad, Documentaire