Documentaireserie ‘De Moord op Marianne Vaatstra’ met o.a. Peter R. De Vries komt vrijdag naar discovery+

Op 1 mei 1999 werd de 16-jarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord gevonden. De streamingdienst discovery+ lanceert vanaf vrijdag 17 september wekelijks een aflevering van de nieuwe Original-documentaireserie De Moord op Marianne Vaatstra, waarin we onder andere persoonlijke en indrukwekkende verhalen van betrokkenen horen. Zo ook van de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. De Vries, die in juni van dit jaar nog zijn verhaal voor de camera deed.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Documentaireserie ‘De Moord op Marianne Vaatstra’ is vanaf 17 september 2021 te zien op discovery+

Het is de noodlottige dag van 1 mei 1999 wanneer de 16-jarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord wordt gevonden in een weiland bij Veenklooster in Friesland. Nederland is in rep en roer en de politie zet man en macht in om de dader op te sporen. Het wordt een zoektocht die dertien jaar zou duren.

De streamingdienst discovery+ heeft een nieuwe documentaireserie gemaakt—De Moord op Marianne Vaatstra—waarin we terug gaan naar die bewuste dag en de dagen en jaren die daarop volgden. In vier afleveringen worden alle elementen van deze gruwelijke moord belicht. Van de beschuldigingen, arrestaties van verdachten, persconferenties en het allereerste DNA- verwantschapsonderzoek tot het kort geding van Peter R. De Vries & de familie Vaatstra tegen de Staat Der Nederlanden.

Het is voor het eerst dat het complete verhaal wordt verteld. Hoe verdrietig en zinloos de moord op Marianne is geweest, het heeft ook gezorgd voor een doorbraak in de Nederlandse wetgeving waardoor andere moordzaken nu sneller opgelost kunnen worden.

Vanaf 17 september 2021 zal er elke vrijdag zal een nieuwe aflevering van de vierdelige documentaireserie op discovery+ verschijnen.

In juni deed Peter R. De Vries bij discovery+ nog zijn verhaal over de moordzaak van Marianne Vaatstra

Het onderzoek naar de moord op Marianne was ook een speerpunt voor de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. De Vries. Hij was jarenlang nauw betrokken bij het onderzoek naar de moord op Marianne en daardoor ook bij de familie Vaatstra. In juni deed hij nog zijn verhaal voor de camera van discovery+, waarna er op 6 juli 2021 een aanslag op hem werd gepleegd in Amsterdam. Negen dagen later, op 15 juli 2021, overleed hij al zijn verwondingen.

Peter R. De Vries probeerde al een jaar na haar gewelddadige dood een grootschalig DNA-onderzoek van de grond te krijgen. Afgelopen juni deed hij zijn verhaal. In vier afleveringen vertelt De Vries hoe hij betrokken is geraakt bij het onderzoek naar de moord op Marianne en hoe hij in die jaren, samen met de familie, heeft gestreden om de waarheid boven tafel te krijgen.

Persoonlijke verhalen van betrokkenen

Het is voor het eerst dat ook de beste vriendin van Marianne haar persoonlijke verhaal vertelt. Aafie Kloosterman was tevens degene die samen met haar toenmalige vriend als eerste arriveerde op het plaats delict arriveerde. Ze spreekt over een gitzwarte periode in haar leven. In de eerste aflevering vertelt Aafie openhartig hoe zij die bewuste dag Marianne ging zoeken, over het laatste afscheid van haar beste vriendin en de stille tocht waar duizenden mensen aan mee deden.

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland