Rampenfilm ‘Moonfall’ (2022) is nu te zien op Netflix

Een indrukwekkende sterrencast, verbluffende visuele effecten en een actierijk verhaal over natuurrampen—dat is Moonfall. Deze film is een van de duurste onafhankelijk geproduceerde films aller tijden, en is er dus echt eentje die je eigenlijk niet mag missen. Gelukkig hoeft dat ook niet! Deze week voegde streaminggigant Netflix de film namelijk toe aan haar aanbod. Op vrijdag 23 september was het zover.

Waar gaat ‘Moonfall’ over?

Astronauten Brian Harpey (Patrick Wilson) en Jocinda Fowler (Halle Berry) staan centraal in Moonfall. Zij moeten de planeet redden van de ondergang als de baan van de maan verschuift, waardoor deze dichter bij de aarde komt. Hierdoor ontstaan er afwijkingen in de zwaartekracht, atmosferische disspaties en tsunami’s. En dan is er ook nog eens die mysterieuze zwarte zwerm…

Voor deze film werkte topregisseur Ronald Emmerich (Independence DayThe Day After Tomorrow) samen met Halle Berry (Kingsman: The Golden Circle), Patrick Wilson (The Conjuring), John Bradley (Game of Thrones) en Donald Sutherland (The Hunger Games). Lees in onze recensie wat wij ervan vonden.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Topacteurs als Halle Berry, Patrick Wilson en John Bradley
2️⃣ Verbluffende visuele effecten en een meeslepend sounddesign
3️⃣ Een nieuwe insteek op een beproefde formule

‘Moonfall’ is vanaf 23 september te zien bij Netflix

Eerder was Moonfall al te zien bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Daar kon je de film vanaf 14 juni 2022 huren en kopen, en hiervoor had je dus geen abonnement nodig.

Netflix is de eerste streamingdienst die de film ook zonder aanvullende kosten gaat aanbieden. Vanaf vrijdag 23 september is het zover en kun je hem in het aanbod van het video on demand-platform vinden. Of kom alvast in de stemming met onderstaande beelden.

→ Geen abonnement op Netflix? Bekijk Moonfall direct bij Pathé Thuis. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting ✅

Verhaal en informatie van de film

Regisseur Roland Emmerich is terug met een epische rampenthriller. In Moonfall komt de maan in botsing met iets mysterieus waardoor ze van haar baan raakt en in ramkoers komt met de planeet aarde. Het is slechts een kwestie van weken voordat een botsing het leven op onze planeet volledig zal uitroeien.

NASA executive Jo Fowler (Halle Berry) is ervan overtuigd dat ze de aarde kan redden, maar heeft daar wel haar nukkige en aan lager wal geraakte ex collega Brian Harper (Patrick Wilson) voor nodig. Terwijl de rampen zich op aarde al beginnen te voltrekken, gaan de twee samen met space nerd en ruimte rookie KC Houseman (John Bradley) op ruimtemissie voor een allerlaatste kans om het noodlot te keren. Daar ontdekken de bondgenoten dat de maan niet is wat we altijd gedacht hebben…

TitelMoonfall
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieActie
IMDb5,1 uit 64.000 stemmen
RegisseurRoland Emmerich
CastHalle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Donald Sutherland, Michael Peña

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.