Monica Geuze bij ‘The Masked Singer’: eerst deelnemer, nu jurylid

De eerste afleveringen van The Masked Singer zijn al op tv geweest en inmiddels zal het je wel opgevallen zijn dat dit seizoen er iets anders uitziet dan de vorige keren. Geen teams meer, maar ieder speelt individueel. En er is een nieuw jurylid: Monica Geuze. Ooit mocht zij zelf in een pak kruipen, nu moet ze raden welke collega-BN’ers de pannen van het dak zingen in hun extravagante kostuums. In dit artikel vertellen we je alles over Monica Geuze in The Masked Singer.

Monica Geuze was de Flamingo in seizoen 4

Vorig jaar was Monica Geuze er ook al het hele seizoen bij. Toen zat ze niet achter de jurydesk, maar kroop ze vijf afleveringen lang in een prachtig pak. Monica was de Flamingo, en dit kon je weten doordat er gedurende de afleveringen hints als ‘kaarsen’, ‘slimste’ en ‘My Way’ voorbijkwamen, die allemaal naar haar verwezen. Monica heeft namelijk een boek geschreven dat My Way heet, deed ooit eens mee aan De Slimste Mens en heeft een eigen kaarsenlijn.

De Flamingo viel uiteindelijk in de finale-aflevering pas af. Ze wist het seizoen niet te winnen, want de Tijger (Jeroen van der Boom) ging er met de winst vandoor.

Video: onthulling van de Flamingo (en aan deze BN’ers dachten de juryleden)

De onthulling van de Flamingo kwam voor alle panelleden als een shock. Zo was Buddy Vedder ervan overtuigd dat Anna Nooshin het pak zat en dacht Gerard Joling aan Froukje de Both. Het team van Carlo en Loretta was wel wat eensgezinder: zij geloofden allebei dat het Kim Kötter was die onder het pak van de Flamingo zat. Toen Monica Geuze zichzelf onthulde, kwam dit voor iedereen dus als een grote verrassing. In onderstaande video zie je hoe Monica eruitzag als de Flamingo.

@maskedsingernl SPOILER ALERT!!!! 🚨🚨🚨🚨 we namen gisteren als eerste afscheid van de flamingo. Hoe leuk vond jij haar optreden? #fy #fyp #maskedsingernl #maskedsinger #rtl4 #tv #onthulling #flamingo ♬ origineel geluid – maskedsingernl

Monica krijgt kritiek als jury

Inmiddels heeft Monica een nieuw plekje verdiend binnen het programma: in het vijfde seizoen van The Masked Singer schuift ze aan als jurylid. Dit betekent dat de teams verdwenen zijn en dat Loretta Schrijver, Carlo Boszhard, Gerard Joling en Buddy Vedder het voortaan ook allemaal in hun eentje moeten doen.

De nieuwe rol van Monica valt niet bij iedereen in de smaak. De influencer kan op social media op veel kritiek rekenen, zoals je hieronder kunt zien. Zo vonden mensen haar opmerking over Loretta Schrijver, die ze voor de grap een ‘oude tang’ noemde, niet door de beugel kunnen. Ook vinden veel kijkers dat Monica er maar een beetje bij hangt.

Wie is Monica Geuze eigenlijk?

Had je voor The Masked Singer nog helemaal niet van Monica Geuze gehoord? Dan praten we je even bij. Monica werkt ook bekend door haar vlogs over haar dagelijkse leven, werkte een tijdje als dj en is momenteel vooral bezig als presentatrice. Je kunt haar kennen van programma’s als Love Island en Temptation Island. Hieronder vind je een aantal interessante feitjes over de BN’er.

✍️ NaamMonica Rosanne Irene Quirine Geuze
❤️ VriendMonica is momenteel single
💔 ExLil’ Kleine (echte naam: Jorik Scholten) en Lars Veldwijk
🏠 GeboorteplaatsZwijndrecht
📅 Geboortedatum27 maart 1995
📜 Leeftijd28 jaar*
📏 Lengte1,65 m
🇳🇱 NationaliteitNederlands
📍 WoonplaatsAmsterdam
📸 Instagram@monicageuze
👶 KindZara-Lizzy
* Op het moment van schrijven

Zo werkt het programma en dit is wanneer alle afleveringen verschijnen in 2023

In The Masked Singer gaan gemaskerde BN’ers zingend én dansend de strijd met elkaar aan en zetten daarbij spetterende solo-optredens, duetten en groepacts neer. Niet alleen professionele zangers of zangeressen doen mee, maar bijvoorbeeld ook acteurs, presentatoren en sporters. Tijdens de show komen er hints voorbij en breekt het panel hun hoofd over wie er in welk pak zit. Het publiek in de zaal stemt iedere week op hun favoriete karakter van de avond. Degene met de minste stemmen moet zijn of haar ware identiteit onthullen en het programma verlaten.

AfleveringWeekdagDatum (tv/NLZIET)Tijd (tv)Datum (Videoland)
1Vrijdag10 november 202320:00 uur11 november 2023
2Vrijdag17 november 202320:00 uur18 november 2023
3Vrijdag24 november 202320:00 uur25 november 2023
4Vrijdag1 december 202320:00 uur2 december 2023
5Vrijdag8 december 202320:00 uur9 december 2023
6Vrijdag15 december 202320:00 uur16 december 2023
7Vrijdag22 december 202320:00 uur23 december 2023
8Vrijdag29 december 202320:00 uur30 december 2023
9Zondag31 december 202320:00 uur1 januari 2024

Synopsis: RTL

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.