Splinternieuwe Nederlandse horrorfilm ‘Moloch’ staat nu al op Amazon Prime Video

De spookachtige oktobermaand staat vaak garant voor een hoop nieuwe griezelfilms op streamingdiensten. Ook op Amazon Prime Video vliegen de spannende films en series je om de oren. Zo kwam de gloednieuwe en angstaanjagende Nederlandse horrorfilm Moloch deze maand al naar de streamingdienst. Eigenlijk zou het pas op vrijdag de 28e zover zijn, maar op zaterdag 22 oktober 2022 werden we plotseling verrast door een vervroegde première.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

‘Moloch’ is Nederlandse horrorfilm over Drentse veenlijken

Moloch neemt ons mee naar het Drentse veenmoeras, waar Betriek samen met haar ouders en haar dochtertje woont. Als ze op een avond aangevallen wordt door een onbekende man en er steeds vaker onheilspellende dingen gebeuren in haar omgeving, gaat ze op zoek naar een verklaring. Zo raakt ze er steeds meer van overtuigd dat het een oude legende is waar ze tegen moet strijden—en dat die het op haar familie gemunt heeft.

De hoofdrol van deze Nederlandse horrorfilm wordt gespeeld door Sallie Harmsen. Zij wordt bijgestaan door een internationale cast, met grote rollen voor onder meer Anneke Blok, Markoesa Hamer, Ad van Kempen en de Deense Alexandre Willaume. Moloch is het speelfilmdebuut van regisseur Nico van den Brink, die eerder vooral korte films maakte. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘Moloch’ is vanaf 22 oktober te zien op Amazon Prime Video

In augustus werd het al mogelijk om Moloch bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te streamen. Daar kon je de film kopen of huren, waarvoor dus geen abonnement nodig was. Amazon Prime Video is de eerste streamingdienst die de Nederlandse horrorfilm zonder aanvullende kosten aanbiedt. Op zaterdag 22 oktober 2022 werd de film namelijk toegevoegd aan het aanbod van de streaminggigant.

Geen abonnement op Amazon Prime Video? 👉 Bekijk Moloch direct bij Pathé Thuis.

Meer informatie over de film

Wanneer Betriek in haar huis zonder enige aanleiding wordt aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Steeds vaker wordt ze geconfronteerd met onheilspellende gebeurtenissen. Een eeuwenoude legende lijkt haar familie te terroriseren. Kunnen ze aan hun lot ontkomen?

TitelMoloch
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 39 minuten
TaalNederlands, Engels
CategorieHorror
RegisseurNico van den Brink
CastSallie Harmsen, Anneke Blok, Jack Wouterse, Alexandre Willaume, Fred Goessens, Markoesa Hamer

Synopsis: Splendid Film

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.