Amerikaanse variant van ‘Wie is de Mol?’ vanaf vandaag te zien op Netflix

Wie… is… de mol? Ieder jaar zit heel Nederland op het puntje van zijn stoel om uit te vogelen welke bekende Nederlander nu weer de boel aan het saboteren is. Vanaf vandaag kun je weer beginnen met puzzelen! Niet de Nederlandse versie met Rik van de Westelaken is terug op de buis, maar de Amerikaanse variant, The Mole, is nu te zien. Je vindt de eerste vijf afleveringen op Netflix.

‘The Mole’ is de Amerikaanse variant van ‘Wie is de Mol?’

Het principe van Wie is de Mol? en de Amerikaanse variant The Mole zal velen bekend zijn: een groepje kandidaten reist af naar een locatie in het buitenland, waar zij opdrachten moeten zien te voltooien om geld in de pot te spelen. Er is echter één saboteur in hun midden die de pot zo laag mogelijk probeert te houden. Aan de kandidaten (en de kijkers) de schone taak om erachter te komen wie dit is.

In de trailer, die je hieronder bekijkt, zie je al dat het er in The Mole stevig aan toe gaat. “Jullie hebben zojuist 30.000 dollar uit de pot gespeeld,” wordt er gezegd. Behoorlijke bedragen! De twaalf Amerikaanse kandidaten, geen bekende spelers deze keer, zijn afgereisd naar Australië. Maar lukt het ze om er op tijd achter te komen wie hen probeert te manipuleren?

Uitzendschema van ‘The Mole’

Het Amerikaanse The Mole werd vanaf 2001 al uitgezonden en telt vijf seizoenen. Nu is de spelshow dus terug op Netflix, waarbij voor het concept deze keer gekeken is naar het Belgische De Mol. Spannend!

We trappen vandaag, op vrijdag 7 oktober, direct goed af met vijf (!) afleveringen. Volgende week komen er drie afleveringen bij en de laatste twee afleveringen—en dus de onthulling van de mol—zullen te zien zijn op vrijdag 21 oktober. In totaal levert dit het volgende uitzendschema op.

AfleveringWeekdagDatumNederlandse tijd
1Vrijdag7 oktober 202209:00 uur
2Vrijdag7 oktober 202209:00 uur
3Vrijdag7 oktober 202209:00 uur
4Vrijdag7 oktober 202209:00 uur
5Vrijdag7 oktober 202209:00 uur
6Vrijdag14 oktober 202209:00 uur
7Vrijdag14 oktober 202209:00 uur
8Vrijdag14 oktober 202209:00 uur
9Vrijdag21 oktober 202209:00 uur
10Vrijdag21 oktober 202209:00 uur

Wanneer komt ‘Wie is de Mol?’ eigenlijk terug?

Met de vorige mol nog vers in ons achterhoofd kijken veel mensen alweer uit naar een nieuw seizoen van de Nederlandse Wie is de Mol? Helaas moeten we hier nog wel even op wachten, want pas in januari 2023 keert de hitshow terug op de buis. Ook de kandidaten zijn op dit moment nog niet bekend. Oude seizoenen kun je nu wel terugkijken NLZIET via de NPO.

Bekijk direct alle oude seizoenen van Wie is de Mol? op NLZIET

Meer informatie over ‘The Mole’

In deze nieuwe versie van de klassieke cultserie voltooien twaalf spelers uitdagingen terwijl ze proberen vast te stellen wie van hen de missies saboteert.

TitelThe Mole
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieReality, Spelshow
PresentatieAlex Wagner

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.