Live stream: Moldavië – Tsjechië | 27 maart 2023 | EK-kwalificatie

Slechts een paar maanden na het wereldkampioenschap is het alweer zo ver: we gaan beginnen aan de kwalificatie voor het EK Voetbal 2024. Benieuwd wanneer en waar je Moldavië – Tsjechië kunt kijken? De wedstrijd in Poule E wordt gespeeld op maandag 27 maart 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd in het stadion van de thuisploeg: Zimbru Stadium. Hier vind je of en hoe je direct op tv en online met een live stream de match om tickets voor het Europees kampioenschap kunt zien.

Moldavië – Tsjechië online kijken: live stream van de wedstrijd op maandag 27 maart 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd

De eerste speelrondes van de EK-kwalificatie zijn inmiddels aangebroken. De uitzendingen worden dit jaar door Ziggo Sport verzorgd, met uitzondering van wedstrijden van het Nederlands elftal die bij de NOS te streamen zijn. Ook de rechten voor de match tussen het team uit Moldavië en de tegenstanders uit Tsjechië op maandag om 20:45 uur Nederlandse tijd zijn dus in handen van de sportkanalen van de oranje provider. Deze sportzender bepaalt vervolgens per wedstrijd of hij in de tv-gids past. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten van deze interlandwedstrijd per streamingdienst in Nederland. Je kunt de wedstrijd online of via de tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

🌍 VPN➡️ Kijk direct sportwedstrijden met een goede VPN. In Nederland heeft de wedstrijd tussen Moldavië en Tsjechië de tv-gids namelijk niet gehaald, maar je kunt hem wel online kijken. Onder deze tabel leggen we dit stap voor stap uit.
🔀 Ziggo SportBekijk meteen de tv-gids met EK-kwalificatiewedstrijden bij Ziggo Sport. 👉 Via dit kanaal wordt in Nederland een selectie van EK-kwalificatiewedstrijden uitgezonden. Deze zender is ook beschikbaar via andere providers als KPN, T-Mobile en Canal Digitaal.
🔀 NLZIETBekijk meteen Europees voetbal bij NLZIET. 👉 Via deze streamingdienst kun je naar Europese voetbalwedstrijden kijken die lineair worden uitgezonden, waaronder matches uit de Champions League, Europa League, Conference League, Nations League en EK-kwalificatie. De wedstrijd tussen Moldavië en Tsjechië wordt echter niet op televisie uitgezonden.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan in Nederland.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar internationaal voetbal is er vanuit Nederland niet te streamen.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de EK-kwalificatie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

EK-kwalificatiewedstrijd tussen Moldavië en Tsjechië overal ter wereld kijken met een VPN

De uitzendingen van kwalificatiewedstrijden voor het EK Voetbal verschillen per land, waardoor het mogelijk kan zijn dat je tegen een geoblokkade aanloopt. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld wil kijken via RTBF / VTM / Eleven Sports in België, via TV2 in Denemarken en Noorwegen, via ARD / ZDF / RTL / DAZN in Duitsland, via RTVE in Spanje, via Fox Sports / FuboTV / TelevisaUnivion in de Verenigde Staten, via UEFA.tv in landen zonder rechtendeal of bij een van de vele andere uitzendgerechtigde streamingdiensten per land wereldwijd (de beschikbaarheid van gratis kijkopties, proefabonnementen en voorwaarden verschilt per platform). Daarnaast kun je mogelijk niet naar de stream op je eigen nationale online tv kijken als je in het buitenland woont of op vakantie bent. Toch is het in beide gevallen gelukkig alsnog mogelijk om naar de EK-kwalificatiewedstrijden te kijken. Men gebruikt hiervoor namelijk een VPN. Dat is afkorting voor de term Virtual Private Network—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programma dat je op je computer inschakelt en ervoor zorgt dat je gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. Neem vervolgens een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van voetbalwedstrijden vanaf de locatie waar je je nu bevindt.

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op een ander land
  3. Kies een livestream en begin met kijken 📺

Huidige stand van beide nationale teams in de EK-kwalificatie

Benieuwd hoe Moldavië en Tsjechië er momenteel voor staan in de strijd om een ticket voor het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland? In de onderstaande tabel zie je wat de huidige stand van beide nationale ploegen in hun Groep E is, waarin door Polen, Tsjechië, Albanië, Faeröer en Moldavië om EK-tickets wordt gestreden. Ook zie je hoeveel wedstrijden elk team er al op heeft zitten. De helft wordt natuurlijk thuis gespeeld, waaronder voor Moldavië deze wedstrijd in Zimbru Stadium, en de andere helft uit. In de laatste kolom vind je overigens in welke mate elk team in vorm is in de afgelopen vijf EK-kwalificatiewedstrijden. Groene vinkjes geven een gewonnen partij aan, terwijl een streep voor gelijkspel staat en een kruis voor verloren matches.

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🇨🇿 Tsjechië42➖ ✅
2 🏳️🇵🇱 Polen32✅ ❌
3🇲🇩 Moldavië22➖ ➖
4🇫🇴 Faeröer11
5🇦🇱 Albanië01

Aan het einde van de kwalificatierondes, die in het kalenderjaar 2023 worden gespeeld in maart, september, oktober en november, zijn er in deze poule twee tickets voor het EK Voetbal 2024 te vergeven. De winnaar en nummer twee van de groep zullen rechtstreeks doorstromen naar het eindtoernooi, momenteel weergegeven met vlaggen achter de positie in de tabel. In de tien poules (A-J) worden dus 20 van de in totaal 24 tickets vergeven. Ook Duitsland heeft als host automatisch een kaartje bemachtigd, terwijl de laatste drie landen worden geplaatst vanuit play-offs door de Nations League.

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Moldavië vs. Tsjechië

Heb je de partij afgelopen maandag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van matches nadien online vinden. De makkelijkste manier om deze te zien is door naar YouTube te gaan en ‘Moldavië Tsjechië UEFA Euro 2024 Qualifying’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je doorgaans de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de kwalificatie voor het EK Voetbal 2024 op tv en online kijken met een live stream

De EK-kwalificatie is dit jaar in handen van Ziggo Sport, een provider die met zijn video on demand-platform ook onderdeel uitmaakt van het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden. Streamingdiensten in Nederland die we voornamelijk kennen van films en series bieden verder nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Champions League, Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga. Daarnaast kijk je momenteel via ESPN naar Nederlandse competities als de EredivisieKeuken Kampioen Divisie en KNVB Beker.