Hitserie ‘Mocro Maffia’ stopt: slotseizoen komt in 2024 op Videoland

Het populaire Nederlandse misdaaddrama Mocro Maffia gaat zijn laatste hoofdstuk in. De makers van dit kijkcijferkanon hebben zojuist in een persbericht het zesde en tevens laatste seizoen aangekondigd, dat in 2024 zal verschijnen op Videoland​. Momenteel wordt door de streamingdienst het vijfde seizoen uitgezonden, waarvan de eerste aflevering afgelopen vrijdag in première ging.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Videoland-serie ‘Mocro Maffia’ duikt in de duistere onderwereld van Amsterdam

Sinds de première in 2018 heeft Mocro Maffia, naar een idee van Achmed Akkabi en Thijs Römer, de kijkers meegenomen in de strijd om de cocaïnehandel in Amsterdam. Het verhaal begon met de drie vrienden Romano, Potlood en Paus, die de sprong waagden van kleine criminaliteit naar het grote werk en al snel de cocaïnehandel in de stad domineerden​.

Door jaloezie en verraad viel de vriendengroep uiteen, en de vroegere bondgenoten werden bittere vijanden. De nietsontziende strijd tussen hen heeft al vijf seizoenen lang standgehouden, en heeft het landschap van de Amsterdamse onderwereld opgeschud.

Spin-offs en recordaantallen kijkers

De wereld van Mocro Maffia is echter groter dan alleen deze drie vrienden. Naast de serie zijn er ook spin-offs zoals de miniserie Komtgoed en de films Meltem en Tatta, die de verhaallijn verder uitdiepen en een nieuwe licht laten schijnen op de personages die de kijkers hebben leren kennen in de eerdere seizoenen van de misdaadserie.

Mocro Maffia heeft wereldwijd succes geboekt. Zo bereikte de serie de mijlpaal van meer dan 50 miljoen streams op Videoland in maart 2022. De serie heeft daarnaast ook talrijke prijzen in de wacht gesleept, waaronder twee Gouden Kalveren, en is nu te zien in meerdere landen, waaronder Indonesië, Frankrijk, Japan, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Achmed Akkabi was naast een van de bedenkers ook de Creative Producer voor de eerste vier seizoenen van de serie. Victor D. Ponten regisseerde ook drie seizoenen en hij nam het stokje van Akkabi over bij seizoen 5. Ashar Medina, schrijver vanaf het eerste seizoen, zal het laatste seizoen als Creative Producer voor zijn rekening nemen.

Videoland lanceert volgend jaar het finaleseizoen

Het zesde en laatste seizoen belooft de kijkers een ‘allesbepalende’ ervaring te geven. Hoewel de exacte data van de laatste afleveringen nog niet bekend zijn, wordt er veel verwacht van dit finaleseizoen, dat een einde zal maken aan de jarenlange strijd die de personages en de fans van de serie hebben doorstaan​.

Fans zullen teleurgesteld zullen zijn dat ze afscheid moeten nemen van Mocro Maffia, maar gelukkig kunnen ze zich nog wel verheugen op een spannend slotstuk van de hitserie. Nog even geduld tot 2024 dus, maar eerst nog maar even genieten van het huidige vijfde deel…


Persbericht: RTL / Videoland