‘Mocro Maffia’-kijkers hebben vragen: was het wel echt Paus die op de operatietafel lag?

Videoland had ons al beloofd dat het vijfde seizoen van Mocro Maffia bikkelhard zou worden en met de vierde aflevering maakten ze deze verwachting helemaal waar. Kijkers zijn geshockeerd door wat er aan het einde gebeurde, maar blijven ook met vragen achter. Want was het eigenlijk wel écht Paus die op de operatietafel lag?

🚨 Let op: Dit artikel bevat spoilers over de vierde aflevering van Mocro Maffia seizoen 5. Lees dus niet verder als je deze aflevering nog moet kijken.

Kijkers twijfelen over de dood van Paus in ‘Mocro Maffia’ seizoen 5

In de vierde aflevering van Mocro Maffia‘s vijfde seizoen zagen we hoe Potlood eindelijk wraak neemt op Paus, die eerder natuurlijk zijn verloofde en kind vermoordde. Terwijl Paus op de operatietafel ligt om zichzelf een nieuw, onherkenbaar gezicht aan te laten meten, weet Potlood binnen te komen, hem te wekken uit zijn narcose en hem, al krijsend van de pijn, dood te schieten. Een bizarre scène waar een hele hoop kijkers van geschrokken zijn.

Hiermee vertrekt een van de hoofdpersonages uit de serie. En sommige kijkers kunnen dat niet geloven en vragen zich af of het wel écht de drugsbaron was die doodgeschoten wordt. Omdat zijn gezichtstransplantatie al bezig was, lag zijn halve gezicht eraf en is het moeilijk om te zien of het echt Paus is die op de operatietafel ligt. Zou het niet toch een ander zijn geweest? De theorieën en speculaties vliegen je om de oren. Kijkers op social media denken bijvoorbeeld dat het misschien niet Paus was die op de operatietafel plaatsgenomen heeft, maar dat hij een dubbelganger geregeld heeft omdat hij deze aanval al aan zag komen.

Helaas lijkt het toch echt Paus te zijn geweest die op de operatietafel lag

Voor iedereen die ook druk aan het speculeren geslagen is, hebben we slecht nieuws. Helaas lijkt het toch echt Paus te zijn geweest die door Potlood ‘geveegd’ werd. Walid Benmbarek, de acteur die Adil speelt, heeft in De BLVD Podcast van RTL Boulevard namelijk aangegeven dat hij aanwezig was bij het filmen van deze heftige scène. Hij noemt dit letterlijk “de laatste scène die hij [Achmed Akkabi] heeft gedraaid”.

Bovendien geeft hij aan dat het voor Akkabi, de acteur die de rol van Paus al vijf seizoenen vertolkt en ook achter de schermen verantwoordelijk is voor de serie, een emotioneel moment was. Daar lijkt dus geen twijfel over mogelijk… en dat betekent dat we het in het al aangekondigde zesde seizoen van de serie zonder een van de hoofdpersonages moeten doen.

Nieuwe aflevering van seizoen 5 moet antwoorden geven

Om het echt zeker te weten, moeten we gewoon nog even verder kijken. Als het goed is zal dit seizoen van Mocro Maffia weer uit acht afleveringen bestaan en dat betekent dat we er nog vier tegoed hebben. De eerstvolgende episode verschijnt op vrijdag 30 juni op Videoland. Het complete uitzendschema vind je hieronder.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Staatsvijand Yek?!”Vrijdag2 juni 2023
2“De Koning Is Dood, Leve De Koning”Vrijdag9 juni 2023
3“Just Thieves And Assassini”Vrijdag16 juni 2023
4“De Nood Die De Wet Breekt”Vrijdag23 juni 2023
5NNBVrijdag30 juni 2023
6NNBVrijdag7 juli 2023
7NNBVrijdag14 juli 2023
8NNBVrijdag21 juli 2023

Meer informatie over ‘Mocro Maffia’

De drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus maakten de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door een ruzie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Successen worden in deze rauwe dramaserie afgewisseld met grote tegenslagen en keiharde afrekeningen.

TitelMocro Maffia
Jaar2018-
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalNederlands
GenreMisdaad
CastAchmed Akkabi, Mandela Wee Wee, Robert de Hoog, Omar Ahaddaf, Walid Benmbarek, Yassine Fadel, Nasrdin Dchar, Oussama Ahammoud, Iliass Ojja

Synopsis: Videoland

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.