Goed nieuws! ‘Moana 2’ verschijnt dit jaar in de bioscoop

Het is alweer een tijd geleden sinds Vaiana op het witte doek verscheen. In de film uit 2016 volgen we het verhaal van Vaiana die samen met halfgod Maui op avontuur gaat naar het eiland Te Fiti. Lang was de vraag of er nog een deel twee zou verschijnen. We hebben goed nieuws, want Vaiana 2 komt dit jaar nog in de bioscoop en wordt daarna onder andere op Disney+ verwacht. In dit artikel vertellen we je alles over de datum van het spannende vervolg.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Vaiana 2’ verschijnt dit jaar in de bioscoop

De in 2016 verschenen animatiefilm Vaiana (in het Engels bekend onder de titel Moana) was een ware kijkcijferhit. De film was zelfs een van de grootste successen van de The Walt Disney Company. Een vervolg kon haast niet uitblijven, maar liet wel een tijd op zich wachten. Gelukkig kondigde de CEO van Disney, Bob Iger, aan dat er in 2024 een gloednieuw avontuur zal verschijnen.

Deel twee zal een vervolg zijn op de eerder verschenen film. Uiteraard kunnen Vaiana en Maui in het verhaal niet ontbreken. Wel moeten we nog even geduld hebben, want de film zal op zijn vroegst in het najaar van 2024 op het witte doek verschijnen. Na het zien van de eerste beelden zal dit om de maand november gaan.

Waar gaat ‘Vaiana 2’ over?

De gloednieuwe film zal dus een vervolg zijn op het avontuur uit 2016. Samen met Maui en een gloednieuwe bemanning van zeevaarders gaat Vaiana opnieuw op reis. Nadat ze namelijk een onverwacht telefoontje heeft gekregen van haar voorouders, moet ze naar de verre zeeën van Oceanië en naar gevaarlijke, lang verloren wateren reizen voor een avontuur dat ze nog nooit eerder heeft meegemaakt. Bekijk hieronder de eerste beelden.

‘Vaiana’ te zien op Disney+

Wil je nog even je geheugen opfrissen voordat het tweede deel in de bioscoop verschijnt? Bekijk dan Vaiana hier op Disney+. Op deze videodienst stream je, naast het verhaal over de avontuurlijke tiener Vaiana die samen met halfgod Maui de wereld over zeilt, ook extra materiaal. Zo vind je hier niet-vertoonde scènes, een filmpje met alle Easter Eggs die de makers in de film gestopt hebben en een korte documentaire over de muziek in de animatiefilm.

Meer informatie over de film

TitelVaiana 2
Jaar2024
SoortFilm
TaalEngels
CategorieAnimatie

Synopsis: Walt Disney Company

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.