Waar kun je baseball uit de MLB kijken in Nederland?

Het is het hoogste honkbalniveau in de Verenigde Staten. We hebben het uiteraard over de Major League Baseball, beter bekend als de MLB. Samen met de NBA, NFL en NHL behoort het toernooi tot een van de grotere sportcompetities uit de Verenigde Staten. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze vanuit Nederland naar de MLB op tv en online kijken kunnen in 2023. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden uit de competitie op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETSkyShowtime, VideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit de MLB eventueel ook vertoont.

Waar kun je naar wedstrijden uit de MLB online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote honkbalwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijden uit de MLB-competitie. Dit is overigens wel afhankelijk van welke matches in de programmering passen bij de tv-gids van ESPN.

ESPN➡️ Ga meteen naar MLB-wedstrijden via ESPN bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om geen hoogtepunt van de baseballcompetitie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar baseball of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is de MLB er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de MLB worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die baseball-wedstrijden uit de MLB in Nederland uitzendt in 2023

Een selectie van MLB-matches is in Nederland via ESPN te kijken, waardoor ze gratis live en terug te kijken zijn via Canal Digitaal. De meeste geprogrammeerde wedstrijden uit de Major League Baseball zijn live te kijken via de extra zenders ESPN 3 en ESPN 4. Bij sommige Nederlandse providers is alleen het eerste hoofdkanaal van ESPN standaard in je pakket opgenomen, terwijl er anderen zijn die helemaal niets van de sportzender vertonen.

Canal Digitaal is heeft alle vier de zenders zonder extra vereiste betaling aan elk pakket heeft toegevoegd. Ter vergelijking met de andere grote providers: bij KPN kost digitale tv momenteel €18 p/m en hier komt nog eens €12,99 maandelijks bovenop voor ESPN Compleet. Ziggo biedt Kabel TV nu aan voor €20,95 per maand en vraagt nog eens €17,95 p/m voor ESPN Compleet. De aanbieding van Canal Digitaal komt dus al snel op een besparing van de helft van het gebruikelijke bedrag uit. 👉 Meld je nu aan bij Canal Digitaal en kijk gratis de eerste week live en terug naar alle voetbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.