Alle ‘Mission: Impossible’-films in chronologische volgorde (en waar je ze online kijkt)

In 2023 verscheen Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One op het witte doek. Voor deze film mocht Tom Cruise voor de zevende keer in de huid van Ethan Hunt kruipen. Maar veel filmliefhebbers vragen zich af wat de chronologische volgorde van de Mission Impossible-films precies is. Om een ultieme filmmarathon mogelijk te maken, hebben wij speciaal voor jullie een overzicht van alle 7 films gemaakt. Ook laten we weten waar de films allemaal online te streamen zijn.

Dit is de chronologische volgorde van alle ‘Mission: Impossible’-films

Het eerste moment dat we kennismaakten met de Mission Impossible-films was al in de vorige eeuw. Mission: Impossible verscheen namelijk in 1996 en dat was de eerste keer dat Tom Cruise de iconische rol van Ethan Hunt mocht vertolken. Er volgden nog zes andere films, met als laatste Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One uit 2023. In de toekomst staat er tenminste nog één film op de planning.

Maar in welke volgorde kun je de films nu het beste kijken? De chronologische volgorde komt gelukkig overeen met de volgorde op releasejaar en dat maakt het dus makkelijk. Dit levert de volgende kijkvolgorde op:

VolgordeTitelReleasejaar
1Mission: Impossible1996
2Mission: Impossible 22000
3Mission: Impossible 32006
4Mission: Impossible – Ghost Protocol2011
5Mission: Impossible – Rogue Nation2015
6Mission: Impossible – Fallout2018
7Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One2023
8Film 8 (nog naamloos)2025

Hoeveel ‘Mission: Impossible’-films komen er nog?

Op dit moment kunnen Mission: Impossible-fans in ieder geval al uitkijken naar een achtste film. De naam van film 7, Dead Reckoning Part One, liet al doorschemeren dat er nog een sequel op komst is. Dead Reckoning Part Two heeft zelfs al een releasedatum: als alles goed gaat verschijnt de film op 22 mei 2025 op het witte doek.

Komt de franchise daarmee tot een einde? Dat is nog niet bekend. Als het aan Tom Cruise ligt blijft hij nog wel even Ethan Hunt. In een interview met Variety heeft hij aangegeven dat hij nog lang niet klaar is met de filmreeks. Het liefst gaat hij Harrison Ford achterna, die afgelopen jaar op 81-jarige leeftijd nog schitterde in Indiana Jones and the Dial of Destiny. Hij zei hier het volgende over:

🗣️ “Harrison Ford is een legende. […] Ik heb nog twintig jaar om hem bij te benen. Ik hoop dat ik Mission: Impossible-films kan blijven maken totdat ik zijn leeftijd ben.”
– Tom Cruise

Waar zijn de ‘Mission: Impossible’-films te bekijken?

Alle Mission: Impossible-films staan op Pathé Thuis. Bij de TVOD-streamingdienst kun je de films huren en kopen en is een abonnement dus niet nodig. Bovendien kijk je de eerste film met tot 60% korting.

Ook op SkyShowtime kun je de complete franchise vinden. De nieuwste film, Dead Reckoning Part One, wordt hier op 9 februari 2024 aan het aanbod toegevoegd. Op Netflix staat enkel Mission: Impossible – Fallout.

→ De complete filmreeks bingen? Bekijk de Mission: Impossible-films op SkyShowtime 🍿

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Mission Impossible-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Star Wars-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.