Dit zijn de 7 beste miniseries op Netflix

Soms heb je zin om je vier seizoenen lang aan een nieuwe serie te binden, soms wil je er gewoon eentje opzetten en die in één weekend af kunnen kijken. Ben jij nu toe aan dat laatste? Wij zetten de 7 beste miniseries op Netflix voor je op een rijtje, zodat je weet welke je sowieso niet mag missen.

🚨 Weten welke nieuwe (mini)series er nog aankomen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand.

Beste miniseries op Netflix

In dit artikel vind je een overzicht van de beste miniseries op Netflix. Natuurlijk is ‘goed’ een kwestie van smaak en daarom hebben we de lijst gerangschikt op basis van de IMDb-score (op een schaal van 1 tot 10). Immers stemt daar de meerderheid. Verder hebben we documentaires, niet-Engelstalige titels en animatieseries weggefilterd.

7. Bodyguard (6 afleveringen)

Bodyguard was in 2018 waanzinnig populair en dit is niet zomaar. Deze serie begint met een intense eerste aflevering die je direct helemaal het verhaal in zuigt. Wat daarna volgt is een nagelbijtende achtbaan van actiescènes. Maar goed dat dit een miniserie is, want je wil niks anders dan verder kijken—en met zes afleveringen ben je er zo doorheen. Het verhaal draait om oorlogsveteraan David Budd (Richard Madden). Hij krijgt de taak om de minister van Binnenlandse Zaken, het parlementslid Julia Montague, te beschermen, hoewel zij politiek gezien totaal tegenovergestelde ideeën heeft dan hij.

6. Godless (7 afleveringen)

In Godless zien we hoe outlaw Roy op de vlucht is voor zijn voormalige leider. Hij komt terecht in La Belle, een dorpje waar enkel vrouwen wonen, en hoopt daar veilig te zijn. Gelukkig zijn de vrouwen bereid om hem én hun geliefde dorpje met alles wat ze in zich hebben te beschermen. De serie krijgt een dikke 8,2 op IMDb en kijkers noemen het onder meer “een van de beste westerns van de laatste dertig jaar”.

5. Maid (10 afleveringen)

Maid is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt hem nog nét even wat indrukwekkender. Het draait om een jonge moeder die een lange tijd in een gewelddadige relatie gezeten heeft. Inmiddels heeft ze zich daaruit los weten te worstelen en gaat ze aan de slag als huishoudster. Ze probeert koste wat het kost een beter leven voor haar dochtertje te creëren.

4. Unbelievable (8 afleveringen)

Een jong meisje doet aangifte van seksueel misbruik, maar besluit haar aanklacht weer in te trekken als de rechercheurs twijfelachtig op haar reageren. Honderden kilometers verderop onderzoeken twee rechercheurs een aantal gelijksoortige verkrachtingen. Met een 8,4 uit meer dan 100.000 stemmen is deze miniserie op Netflix volgens veel kijkers ook een echte aanrader. Ook dit verhaal is waargebeurd en dat maakt het nog aangrijpender. Houd ook hierbij zeker zakdoeken bij de hand.

3. The Queen’s Gambit (7 afleveringen)

In 2020 kon je niet om The Queen’s Gambit heen. Deze intrigerende serie met Anya Taylor-Joy (The Menu) in de hoofdrol draait om Beth, een meisje dat al op jonge leeftijd haar waanzinnige schaaktalent ontdekt. Razendsnel groeit ze uit tot een wereldsensatie. De serie kijk je niet alleen om het fascinerende verhaal of om Taylor-Joys geweldige acteerwerk, maar ook om de prachtige jaren 60-aankleding.

2. The Haunting of Hill House (10 afleveringen)

Zin in iets spannenders? Dan kun je ook de miniserie The Haunting of Hill House opzetten. Deze horrorserie neemt je mee in het leven van de familie Crain. Zij hebben 26 jaar geleden kortstondig in een duister, spookachtig huis gewoond en deze gebeurtenis laat nog steeds zijn sporen na. Ze besluiten na al die tijd terug te keren naar de villa, om de demonen uit het verleden figuurlijk én letterlijk in de ogen te kijken.

1. When They See Us (4 afleveringen)

Nóg een waargebeurd verhaal, deze keer over de Central Park Five. In 1989 worden vijf zwarte tieners onterecht beschuldigd van betrokkenheid bij een verkrachting. Terwijl ze achter de tralies verdwijnen, blijven hun families en hun advocaten strijden om hun onschuld te bewijzen. Pas in 2014 lukt dat. Dit schrijnende verhaal zal je niet koud laten en maakte in 2019 ontzettend veel indruk op Netflix-abonnees. When They See Us is tot op de dag van vandaag dan ook de beste miniserie op Netflix.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per maand

Er gaat geen maand voorbij waarin Netflix geen nieuwe series aan het aanbod toevoegt. Benieuwd welke titels de afgelopen paar weken op de streamingdienst zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Daarnaast laten we je ook altijd weten welke nieuwe (mini)series nog verwacht worden in het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Op de hoogte blijven van de nieuwste miniseries? Dan kun kun je je aansluiten bij de Facebook-groep ‘Netflix aanraders’.

Netflix aanraders 🍿

Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.