‘Minions: The Rise of Gru’ staat vanaf vandaag op SkyShowtime

Minions: The Rise of Gru is de allernieuwste film met onze favoriete gele vriendjes, waarin we het achtergrondverhaal van superschurk Gru ontdekken. We hebben er eventjes op moeten wachten, maar vandaag is het eindelijk zover: splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime heeft de film live gezet.

Hier gaat ‘Minions: The Rise of Gru’ over

Gru kennen we natuurlijk als de superschurk in de Despicable Me-reeks, maar hoe is hij eigenlijk zo geworden? Als je benieuwd bent naar zijn achtergrondverhaal, dan moet je deze nieuwe Minions-film zien. Hierin worden de jonge jaren van de schurk gevolgd en zien we hoe hij de iconische gele Minions ontmoet heeft.

De stem van Gru wordt zoals altijd ingesproken door Steve Carell. Daarnaast horen we ook Oscarwinnares Julie Andrews terug, en de indrukwekkende stemcast wordt aangevuld met Russell Brand, Michelle Yeoh, Jean-Claude Van Damme, Taraji P. Henson en Jimmy O. Yang. De film is geregisseerd door Kyle Balda, die ook al Despicable Me 3 en Minions maakte.

SkyShowtime voegt ‘Minions: The Rise of Gru’ toe

Minions: The Rise of Gru is het nieuwste deel in de Despicable Me-reeks. Net als de voorgaande delen is ook deze animatiefilm gemaakt door Universal Pictures. Dit is een filmstudio die onderdeel uitmaakt van een van de bedrijven achter SkyShowtime en daarom is de film nu naar de streamingdienst gekomen. Daar is hij sinds dinsdag 28 februari 2023 te zien. Ook Despicable Me (2010), Despicable Me 2 (2013), Despicable Me 3 (2017) en Minions (2015) zijn nu al te zien bij het video on demand-platform.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op SkyShowtime elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op SkyShowtime zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto, op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Samen bouwen ze hun eerste schurkenhol, ontwerpen ze hun eerste wapens en bereiden ze hun eerste missies voor.

Als de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider lozen – de legendarische vechtsporter Wild Knuckles – gaat Gru, hun grootste fan, solliciteren om lid te worden. De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. Als Gru op de vlucht slaat, proberen de Minions kungfu te leren om hem te redden. Gru zelf komt tot de ontdekking dat zelfs slechteriken weleens hulp nodig hebben van vrienden.

TitelMinions: The Rise of Gru / Minions: Hoe Gru Superschurk Werd
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 28 minuten
TaalEngels / Nederlands
CategorieAnimatiefilm, Familiefilm
IMDb6,6 uit 60.000 stemmen
RegisseurKyle Balda
CastSteve Carell, Pierre Coffin, Alan Arkin, Jean-Claude van Damme, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, Julie Andrews, Dolph Lundgren, Jon van Eerd, Javier Guzman, Trudy Labij, Ernst Daniël Smid, Raymond Thiry, Edsilia Rombley, Patty Brard, Dennis van der Geest, Edwin Jonker, Nienke Plas, Murth Mossel, Levi van Kempen, André Dongelmans

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.