Collectie: 10 Mind-Blowing Films waarvan je hersenen overuren gaan draaien

Een fantastische plottwist, complex maar fenomenaal verhaal of film die je doet nadenken over je eigen leven: mind-blowing films zijn enorm populair! Hieronder vind je een volledige collectie in dit genre bij Pathé Thuis, maar ook een selectie van 10 toptitels die enkel en alleen bij deze streamingdienst te bekijken zijn.

➝ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis ✅

Films waarvan je hersenen overuren gaan draaien

Sinds jaar en dag is een bekende sleutel tot succes bij de grootste filmproducties om een bizarre plottwist toe te voegen die je zo diep doet nadenken dat het bijna pijn doet en die je de film het liefst nog 38 keer opnieuw laat kijken. Zo mis je niks van het fantastische verhaal en de diepere lagen die de eerste keer voor je verborgen waren. Hoe heerlijk was het toen de ontknoping van Shutter Island alle puzzelstukjes op zijn plaats liet vallen, toen Inception je na de climax in verbijstering achterliet en toen het dubbelspel in The Prestige verklaard werd?

Pathé Thuis heeft een speciale collectie voor mind-blowing films in het leven geroepen, waartoe heel wat absolute toptitels behoren. Hieronder hebben we 10 kijktips uit dit genre op een rijtje gezet die op het moment van schrijven wel bij Pathé Thuis te zien zijn, maar niet bij Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Videoland en andere SVOD-diensten.

Top 10: Mind-Blowing Films op Pathé Thuis die niet op andere streamingdiensten te zien zijn

10. Groundhog Day (1993)

De egocentrische weerman Phil Connors beleeft keer op keer dezelfde dag in het plaatsje Puxatawney tijdens Groundhog Day.

9. 12 Monkeys (1995)

Een onbekend en dodelijk virus heeft ervoor gezorgd dat de wereldpopulatie met vijf miljard mensen is geslonken in 1996. In 2035 sturen ze James Cole terug in de tijd om informatie te vergaren over de herkomst van het virus.

8. The Game (1997)

Nicholas krijgt een vreemd verjaardagscadeau. Het is een spel waarin hij zelf de hoofdrol speelt. Maar al gauw neemt het spel alle aspecten van zijn leven over.

7. Magnolia (1999)

Op een willekeurige dag in San Fernando Valley komen verschillende levens samen in een web van verwikkelingen. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden wat leidt tot een onvergetelijke climax.

6. The Sixth Sense (1999)

Het leven van Cole is één grote nachtmerrie omdat hij constant overleden mensen ziet.

5. American Psycho (2000)

De New Yorkse bankier Patrick Bateman verbergt zijn psychotische alter ego voor zijn collega’s en vrienden, terwijl hij steeds dieper verdwijnt in gewelddadige fantasieën en het ene na het andere slachtoffer maakt.

4. Requiem for a Dream (2000)

De hoop en dromen van vier ambitieuze mensen worden verbrijzeld als hun drugsverslavingen uit de hand lopen.

3. Donnie Darko (2001)

Nog 28 dagen, 5 uur, 12 minuten en 42 seconden voordat de wereld ten onder gaat en Donnie Darko is de enige die dit weet.

2. Black Swan (2010)

Thomas Leroy heeft Nina op het oog om de belangrijkste danseres te worden voor ‘Het Zwanenmeer’. Ze heeft zeker talent maar mist het één en ander op het mentale vlak. Ze moet ook ‘afrekenen’ met rivale Lily die ook een grote kans maakt.

1. The Lobster (2015)

In de nabije toekomst moeten mensen zonder relatie zich melden bij Het Hotel, waar ze verplicht worden om een partner te zoeken. Als ze dit niet lukt binnen 45 dagen worden ze veranderd in een dier en losgelaten in het bijgelegen bos.

Meer nieuws over de beste en nieuwste films van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het laatste nieuws over de films op Pathé Thuis te vinden. Zo laten we weten wat de populairste titels op de streamingdienst van dit moment zijn, lichten we verborgen parels uit en lees je toplijstjes van de beste films en je favoriete genre. Veel kijkplezier!


Synopsissen: Pathé Thuis