Weten thuiswinnaars ‘Miljoenenjacht’ al eerder of Winston langs komt?

Op zondag 10 maart is het nieuwe seizoen van Miljoenenjacht op tv verschenen. In het programma moet de uiteindelijke finalist verschillende koffers wegspelen om een flink geldbedrag mee naar huis te nemen. De thuiswinnaar verdient hetzelfde bedrag als de kandidaat in de studio. Na de finale is het dan ook spannend of Winston Gerschtanowitz voor de deur staat. Maar weten de thuiswinnaars eigenlijk al van tevoren of er wordt aangebeld?

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Jacht op de gouden koffertjes is geopend

In Miljoenenjacht kunnen kandidaten verschillende prijzen winnen. Van een gloednieuwe tv tot aan een elektrische auto: niks is te gek. De finalist maakt zelfs kans op een bedrag van 5 miljoen euro. Maar hoe werkt het programma ook alweer?

In totaal maken 500 kandidaten uit het publiek kans op een plek in de finale. Aan de hand van vragen worden de deelnemers uitgekozen. Na twee speelrondes wordt duidelijk wie er tijdens de finale plaats mag nemen achter de desk. Eerst wordt er een koffer gekozen, waarna een kandidaat iedere ronde een aantal koffers moet openmaken. Het doel is om alle lage bedragen weg te spelen, zodat de bank steeds een hoger bedrag voor de uitgekozen koffer biedt. De finalist kan na iedere ronde het bod van de bank weigeren. Het spel is pas afgelopen als het aangeboden bedrag door de kandidaat wordt geaccepteerd.

Weten thuiswinnaars ‘Miljoenenjacht’ al eerder of Winston Gerschtanowitz langs komt?

De thuiswinnaar wint hetzelfde bedrag als de persoon in de studio. Nadat de finale is gespeeld, gaat presentator Winston Gerschtanowitz op pad om de cheque persoonlijk te overhandigen. De eerste aflevering begon direct met een knaller. De finalist uit de studio wist een bedrag van 500.000 euro bij elkaar te spelen. Winston ging dan ook vol goede moed op pad om het fantastische nieuws aan de thuiswinnaar bekend te maken.

Maar bij aankomst bleek dat de thuiswinnaar helemaal niet thuis was. De bewoners waren namelijk een weekendje weg. Wel wisten zij van tevoren dat er zou worden aangebeld. Normaal gesproken worden de thuiswinnaars voor de uitzending opgebeld met het bericht dat zij die avond bezoek kunnen krijgen van de Postcode Loterij. Ook thuiswinnaars Elwin en Inge werden ingelicht. Zij kregen het bericht dat ze een groot pakket en bloemen konden verwachten.

Toch vertrouwden het stel het niet. Er werd namelijk aan de telefoon niet uitgelegd waarom er mensen op bezoek zouden komen. Thuiswinnaars weten dus wel dat er diezelfde avond iemand voor de deur staat, maar niet wat zij kunnen verwachten. Ook het gewonnen bedrag blijft dus voor de kandidaten tot het einde van de aflevering geheim.

Uitzendschema van het programma

Kijkers kunnen vanaf zondag 10 maart 2024 dus weer wekelijks klaar zitten voor alle gouden koffers. Maar hoeveel afleveringen telt het tv-programma? De vorige twee seizoenen bestonden uit 5 afleveringen. De nieuwe reeks zal uit hetzelfde aantal episodes bestaan. Hierdoor zal de laatste aflevering op zondag 7 april 2024 te zien zijn. Hieronder is het voorlopige uitzendschema te vinden.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1ZondagZondag 10 maart 202420:00 uur
2ZondagZondag 17 maart 202420:00 uur
3ZondagZondag 24 maart 202420:00 uur
4ZondagZondag 31 maart 202420:00 uur
5ZondagZondag 7 april 202420:00 uur

Meer informatie over ‘Miljoenenjacht’

Het bekendste koffertjesspel van Nederland waarbij één van de kandidaten op de tribune misschien wel miljonair wordt. Winston Gerschtanowitz gaat zoals altijd live met zijn gouden koffer op bezoek bij de thuiswinnaar, die hetzelfde bedrag wint als de finalist in de studio. Dit bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle deelnemers die meespelen met dezelfde winnende postcode als de thuiswinnaar.

TitelMiljoenenjacht
Jaar2000-
SoortSerie
Duur42 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow
PresentatorenLinda de Mol

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.