Opgelet: op deze datum start dit voorjaar ‘Miljoenenjacht’

Het is weer tijd om op jacht te gaan naar de gouden koffertjes. Dit voorjaar staat er namelijk een nieuw seizoen van Miljoenenjacht voor de deur. In het programma zijn er verschillende prijzen te winnen, waarbij de finalist zelfs naar huis kan gaan met een bedrag van 5 miljoen euro. Uiteraard is Linda de Mol ook deze editie weer van de partij. Maar op welke datum start het nieuwe seizoen van Miljoenenjacht eigenlijk?

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

‘Miljoenenjacht’ keert op deze datum terug op tv

In 2000 werd het allereerste seizoen van Miljoenenjacht uitgezonden. Het programma van de Nationale Postcode Loterij is inmiddels heel wat afleveringen rijker. In eerste instantie verscheen het programma op de TROS, waarna het wisselend te zien was op Talpa of RTL. Sinds 2019 is SBS6 echter de thuisbasis voor de spelshow. Na de laatste aflevering in oktober, keert het programma in het voorjaar van 2024 weer terug op tv. Op zondag 10 maart om 20:00 uur verschijnt de eerste aflevering.

Hoe werkt het programma?

In totaal maken 500 kandidaten uit het publiek kans om 5 miljoen euro te winnen. Aan de hand van vragen worden de deelnemers uitgekozen. Zij strijden voor een plek in de finale, waarbij de uiteindelijke finalist een koffer mag kiezen. Iedere ronde moet hij of zij een aantal koffers openmaken. Het doel is om alle lage bedragen weg te spelen, zodat de bank steeds een groter bedrag voor de uitgekozen koffer biedt. De thuiswinnaar wint hetzelfde bedrag als de persoon in de studio.

Uitzendschema van de spelshow

Kijkers kunnen vanaf zondag 10 maart 2024 dus weer wekelijks klaar zitten voor alle gouden koffers. Maar hoeveel afleveringen telt het tv-programma? De vorige twee seizoenen bestonden uit 5 afleveringen. De nieuwe reeks zal uit hetzelfde aantal episodes bestaan. Hierdoor zal de laatste aflevering op zondag 7 april 2024 te zien zijn. Hieronder is het voorlopige uitzendschema te vinden.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1ZondagZondag 10 maart 202420:00 uur
2ZondagZondag 17 maart 202420:00 uur
3ZondagZondag 24 maart 202420:00 uur
4ZondagZondag 31 maart 202420:00 uur
5ZondagZondag 7 april 202420:00 uur

Meer informatie over ‘Miljoenenjacht’

Het bekendste koffertjesspel van Nederland waarbij één van de kandidaten op de tribune misschien wel miljonair wordt. Winston Gerschtanowitz gaat zoals altijd live met zijn gouden koffer op bezoek bij de thuiswinnaar, die hetzelfde bedrag wint als de finalist in de studio. Dit bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle deelnemers die meespelen met dezelfde winnende postcode als de thuiswinnaar.

TitelMiljoenenjacht
Jaar2000-
SoortSerie
Duur42 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow
PresentatorenLinda de Mol

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.