Deceptie voor ‘Mighty Mike’ in Rotterdam bij Premier League Darts

Donderdagavond was het eindelijk zo ver: de Premier League Darts 2023 streek neer in ons eigen Rotterdam. Na zes speelavonden in Engeland en één in Noord-Ierland, Wales, Schotland, Ierland en Duitsland was dus voor het eerst dit jaar Nederland aan de beurt voor ronde 12. Maar voor Michael van Gerwen, de enige Hollandse deelnemer aan het toernooi, eindigde de avond helaas niet zoals gehoopt. De wedstrijd werd in Nederland uitgezonden door Viaplay, net als alle andere toernooien van PDC darts. Als je je nu aanmeldt bij Viaplay, dan kijk je met 12,5% korting onbeperkt naar alle sporten, films en series op de streamingdienst.

Michael van Gerwen strandt in eigen land al in de kwartfinales van de Premier League Darts

De loting had bepaald dat de ‘groene sloopkogel’ tijdens de speelronde in Rotterdam van start zou gaan tegen Engelsman Nathan Aspinall, een strijd tussen de #1 en #4 in de huidige stand van het 16-delige Premier League Darts-toernooi met respectievelijk 27 en 17 punten op zak. Het vooruitzicht was dus zeker niet slecht voor Van Gerwen, maar helaas delfde hij het onderspit na een uitermate spannende wedstrijd die eindigde in 5-6. De gemiddelde scores lagen met 91.21 voor Michael van Gerwen en 90.81 voor Nathan Aspinall ontzettend dicht bij elkaar. Hieronder vind je de uitslagen van de avond die uiteindelijk werd gewonnen door de directe tegenstander van ‘Mighty Mike’. Daarna staan er ook een paar highlights op een rij in een video van PDC, de Professional Darts Corporation.

  • Kwartfinale 1: 4-6 bij 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Chris Dobey vs. 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Jonny Clayton
  • Kwartfinale 2: 3-6 bij 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Michael Smith vs. 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Gerwyn Price
  • Kwartfinale 3: 6-3 bij 🇧🇪 Dimitri van den Bergh vs. 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Peter Wright
  • Kwartfinale 4: 5-6 bij 🇳🇱 Michael van Gerwen vs. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Nathan Aspinall
  • Halve finale 1: 1-6 bij 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Jonny Clayton vs. 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Gerwyn Price
  • Halve finale 2: 4-6 bij 🇧🇪 Dimitri van den Bergh vs. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Nathan Aspinall
  • Finale: 4-6 bij 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Gerwyn Price vs. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Nathan Aspinall

Fans opgeroepen te steunen in Rotterdam

Onze ‘Mighty Mike’ rekende als enige Nederlandse Premier League-darter voorafgaand aan deze avond op veel steun van alle supporters in Rotterdam Ahoy. In de finale van de speelronde hiervoor stond ‘Mighty Mike’ in Cardiff oog in oog met Gerwyn Price. De fans uit Wales stonden compleet achter hun superster en floten Van Gerwen massaal uit. Iedere keer dat hij aan de beurt was, werd er geschreeuwd en gejoeld. Helaas werd de finale vervolgens verloren door de ‘Maradona van het darten’, waardoor hij hoopte dat iedereen achter hem staat tijdens de return in Rotterdam. Zo zei hij tegen Viaplay in het onderstaande interview: “Wat ik vandaag heb gehoord, heb ik nooit eerder meegemaakt. Als de Nederlanders dit maar onthouden als ik tegen hem in Rotterdam speel, dan komt het helemaal goed.”

Stand in de Premier League Darts 2023 na speelronde 12 in Rotterdam Ahoy

Helaas volgt er nog meer slecht nieuws voor de darter uit Vlijmen, want hij heeft zijn koppositie in de Premier League-stand af moeten staan na deze speelronde. Voorafgaand aan deze avond stond hij met twee punten voorsprong op #1, maar deze plek is nu ingenomen door de Welshe Gerwyn Price. Ook Nathan Aspinall is één positie geklommen na zijn winst van vanavond, net als Jonny Clayton die nu voorlopig in de ‘groene zone’ valt voor de play-offs in The O2 in London op 25 mei. Michael Smith heeft zich juist af laten zakken naar de gevarenregio, maar de darters hebben nog vier speelrondes de tijd om weer op te klimmen op 27 april, en 4, 11 en 18 mei.

PositieDarterPunten
1Gerwyn Price🟢 30
2Michael van Gerwen🟢 29
3Nathan Aspinall🟢 20
4Jonny Clayton🟢 19
5Michael Smith🔴 18
6Dimitri van den Bergh🔴 11
7Chris Dobey🔴 10
8Peter Wright🔴 7