Discovery+ duikt samen met experts in Michael Jacksons vermeende misbruik

Michael Jackson kennen we natuurlijk allemaal als de King of Pop en de man achter wereldhits als Billy Jean, Thriller en Beat It. Maar voor en na zijn dood deden ook geruchten de ronde dat de zanger jonge jongens zou hebben misbruikt. De streamingdienst discovery+ komt nu met een documentaire waarin experts in lichaamstaal en linguïstiek in deze zaak duiken en hun oordeel vellen over Jacksons eventuele schuld: Michael Jackson: A Faking It Special.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Experts duiken in vermeende kindermisbruik Michael Jackson

In 2005 lagen er veertien aanklachten van misbruik tegen Michael Jackson, maar werd hij van alle aantijgingen vrijgesproken. Toch werd de geruchtenmolen hiermee niet gestopt en deden er zelfs na zijn dood in 2009 weer nieuwe verhalen de ronde, toen nieuwe getuigen in de zaak zich meldden.

In de nieuwe documentaire op discovery+, Michael Jackson: A Faking It Special, buigen experts zich over Jacksons uitspraken over dit onderwerp, zijn lichaamstaal en zijn gedrag. Ze nemen interviews onder de loep en kijken naar de uitspraken die de zanger deed tijdens de documentaire Living With Michael Jackson uit 2003. In hoeverre kunnen zij naar aanleiding van Jacksons lichaamstaal en woordkeuze opmaken of de zanger de waarheid sprak?

Een expert op het gebied van lichaamstaal en emotionele intelligentie, een professor in de linguïstiek en een forensisch psycholoog komen voor deze documentaire samen. Ze kijken naar het veelvuldig optrekken van zijn schouders, wat kan betekenen dat Jackson mogelijk niet de waarheid sprak, en het verlengen van zinnen met woorden als yeah en of course, waardoor hij juist wél weer overtuigend overkwam. Komen de drie experts er samen uit en kunnen ze een oordeel vellen over de zaak?

‘Michael Jackson: A Faking It Special’ is vanaf 19 augustus te zien bij discovery+

Deze eenmalige special is vanaf vandaag, vrijdag 19 augustus 2022, te zien op discovery+. De streamingdienst heeft overigens al eerder met deze drie experts samengewerkt om de handelingen en het gedrag van bekende figuren onder een vergrootglas te leggen. In 2021 was Donald Trump: A Faking It Special te zien, waarin het gedrag van dé president achter de woorden ‘fake news’ onder de loep genomen werd. Op deze manier werd ook een van beruchtste seriemoordenaars uit de geschiedenis, Ted Bundy, in Ted Bundy: A Faking It Special behandeld.

Meer programma’s over Michael Jackson

Discovery+ is niet de eerste die in het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson gedoken is. Hier bij NLZIET kun je bijvoorbeeld de documentaire Leaving Neverland bekijken, van Britse filmmaker Dan Reed. De vier uur durende film vertelt het verhaal van twee jongens die bevriend raakten met Jackson.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwe programma’s op discovery+? Dan kun je uiteraard onze website en social media-kanalen in de gaten houden. Ook inschrijven voor onze nieuwsbrief of de Facebook-groep met abonnees is mogelijk. Hier kun je kijktips uitwisselen met andere leden van de streamingdienst.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.