Nederlandse film met Loes Luca wint prestigieuze Amerikaanse prijs

De film Mi Vida met Loes Luca in de hoofdrol, heeft een belangrijke Amerikaanse prijs gewonnen. Dat bericht werd bekend gemaakt door distribiteur Paradiso Filmed Entertainment.

➡️ Wil je Mi Vida zelf kijken? Dat kan via Pathé Thuis.

Worldfest Houston International Filmfestival

Mi Vida won een prijs op het Worldfest Houston International Filmfestival. Dit festival is een van de oudste, onafhankelijke filmevenementen. Het event zou eigenlijk 17 april van start gaan, maar werd door de coronapandemie afgezegd. Wel kreeg de jury de films te zien en werden de belangrijkste prijswinnaars bekend gemaakt.

Juryprijs voor Mi Vida

De Nederlandse film Mi Vida is de winnaar van de juryprijs geworden. Regisseur Norbert ter Hall mag zich daarmee in het rijtje voegen van onder andere David Lynch, Steven Spielberg en de Coen brothers. Niet de minsten dus!

Het verhaal van de film Mi Vida

Mi Vida gaat over een 65-jarige kapster, gespeeld door Loes Luca, die stiekem graag in Spanje zou willen wonen. Haar kinderen en kleinkinderen weerhouden haar er echter van om ooit die stap te zetten. Wel besluit ze een taalcursus te volgen in de Spaanse kuststad Cádiz. Daar ontdekt ze – omringd door jonge studenten en gastvrije Spanjaarden – nieuwe kanten van zichzelf. Eindelijk gaat ze over haar leven en haar dromen nadenken.

Thuis film kijken

Wil je Mi Vida zelf kijken? Dat kan via Pathé Thuis. Je kunt hier alvast de trailer zien. Een andere film zoeken? Check dan deze pagina voor filmtips, nieuws en aanbod op Netflix.

MI VIDA | OFFICIAL TRAILER | vanaf 21 november in de bioscopen!