Waar kun je de wedstrijden van Messi bij Inter Miami FC kijken op tv en online?

Na vele geruchten en speculaties is het hoge woord er eindelijk uit: sterspeler Lionel Messi vervolgt zijn voetbalcarrière bij Inter Miami CF. De Amerikaanse club komt uit in de competitie MLS. Dit is de hoogste voetbalcompetitie voor mannen in zowel de Verenigde Staten als Canada. De Argentijnse speler verruilt het Franse Paris Saint-Germain voor de club waar onder andere voormalig profvoetballer David Beckham eigenaar van is. Door deze transfer uit Europa vragen veel sportliefhebbers zich af waar ze naar alle wedstrijden van Messi uit de MLS op tv en online kijken kunnen. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de wedstrijden eventueel ook vertoont.

Lionel Messi vervolgt zijn voetbalcarrière bij Inter Miami CF in de Verenigde Staten

Na twee jaar nam sterspeler Messi transfervrij afscheid van Paris Saint-Germain, waar hij onder andere samen met Neymar en Mbappé op het veld stond. Er werden veel clubs in verband gebracht met de voetballer, waaronder teams uit Saoedi-Arabië. Zo deed Al-Hilal een bod van een half miljard euro op de sterspeler. Ook kwam FC Barcelona veelvuldig bovendrijven, maar door financiële problemen kan een terugkeer helaas niet plaatsvinden.

In een exclusief interview gaf de aanvaller aan naar Inter Miami CF te vertrekken, de club waar onder andere oud-voetballer David Beckham de eigenaar van is. De voornaamste reden? De 36-jarige voetballer wil zich meer focussen op zijn gezin en een stap terug doen uit de schijnwerpers. Toch had de Argentijn eigenlijk gehoopt op een comeback bij ‘zijn’ Catalaanse club. Messi zag het echter niet zitten dat de salarissen van de spelers werden verlaagd en er zelfs voetballers verkocht moesten worden om deze droom te bekostigen. Toen het Spaanse plan toch niet door kon gaan, besloot de prof om uit Europa te vertrekken.

Hoewel Messi niet zo veel gaat verdienen als bij Al-Hilal, loopt hij zeker geen flinke som geld mis. Zo wil Adidas—een van de grootste sponsoren van de MLS—een deel van hun winst aan hem uitkeren als de superster naar Miami zou verhuizen. Ook draait Apple zijn hand niet om voor het delen van een winstpercentage. Op dit moment is de Italiaan Lorenzo Insigne met 14 miljoen euro de grootverdiener in de MLS, maar naar verwachting zal het salaris van Messi daar ruim overheen gaan.

Waar kan ik wedstrijden uit de MLS vanuit Nederland live kijken in 2023?

De twee grote streamingdiensten Viaplay en Ziggo Sport hebben beiden rechten in handen om buitenlandse voetbalcompetities in Nederland uit te zenden. Zo kunnen fans sinds vorig jaar bij Viaplay onder andere live kijken naar de Engelse Premier League, Duitse Bundesliga en de vrouwelijke Serie A. Bij Ziggo Sport kunnen kijkers echter terecht voor onder andere de Spaanse La Liga en wedstrijden uit de Champions League. Hoewel deze giganten op streaminggebied vele voetbalcompetities uitzenden, zijn de matches uit de MLS hier niet te zien.

Apple en de Major League Soccer hebben namelijk bekendgemaakt dat alle wedstrijden vanaf 2023 exclusief live via de Apple TV-app te streamen zijn. Dit platform is op verschillende apparaten met internetverbinding beschikbaar. Tot zeker 2032 kunnen voetballiefhebbers iedere MLS-wedstrijd live bekijken door middel van de streamingdienst die via de Apple TV-app beschikbaar is. Naast alle duels worden tevens alle herhalingen, hoogtepunten, analyses en wekelijkse overzichten hierop uitgezonden. Momenteel is het mogelijk om de MLS Season Pass er aan te schaffen voor €14,99 per maand of voor €49 in één keer voor de rest van seizoen 2023. Als je eerst een normaal lidmaatschap bij Apple TV+ neemt, dan bespaar je overigens flink. De prijs per maand gaat naar beneden met 2 euro naar €12,99 p/m en de MLS Season Pass-prijs voor een heel seizoen gaat dan van €99 naar slechts €39. 👉 Je kunt nu 7 dagen gratis naar Apple TV+ kijken.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.