Apple TV+ lanceert docuserie over de veelbesproken transfer van Messi naar Inter Miami CF

Het was dé voetbaltransfer van afgelopen zomer. We hebben het uiteraard over het vertrek van superster Lionel Messi naar Inter Miami CF. Nu is er goed nieuws voor alle voetballiefhebbers. De eerste drie afleveringen van de gloednieuwe docuserie ‘Messi Meets America’ verschijnen op woensdag 18 oktober 2023 op Apple TV+. In de docu zien we hoe de voormalig voetballer van FC Barcelona en Paris Saint-Germain ervoor kiest om zijn voetbalavontuur te vervolgen in de Verenigde Staten.

Lionel Messi vervolgt zijn voetbalcarrière in de Verenigde Staten

Na twee jaar nam sterspeler Messi transfervrij afscheid van Paris Saint-Germain, waar hij onder andere samen met Neymar en Mbappé op het veld stond. Er werden veel clubs in verband gebracht met de voetballer, waaronder teams uit Saoedi-Arabië. Zo deed Al-Hilal een bod van maar liefst een half miljard euro op de sterspeler. Ook kwam FC Barcelona veelvuldig bovendrijven, maar door financiële problemen kon een terugkeer helaas niet plaatsvinden.

In een exclusief interview gaf de aanvaller aan naar Inter Miami CF te vertrekken, de club waar onder andere oud-voetballer David Beckham de eigenaar van is. De voornaamste reden? De 36-jarige voetballer wil zich meer focussen op zijn gezin en een stap terug doen uit de schijnwerpers. De docuserie Messi Meets America volgt de profvoetballer vanaf het moment dat hij landt in Zuid-Florida. Zo krijg je als kijker exclusieve beelden te zien en een inkijk achter de schermen van de meest besproken transfer van de afgelopen zomer. Bekijk hieronder alvast de trailer.

‘Messi Meets America’ komt op 18 oktober naar Apple TV+

De nieuwe zesdelige docuserie Messi Meets America is dus vanaf woensdag 18 oktober 2023 in het aanbod van Apple TV+ te bewonderen. Hier zijn dan direct de eerste drie afleveringen te bekijken. De overige drie afleveringen zullen op een later moment worden toegevoegd. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Drie redenen om deze docuserie te kijken:
1️⃣ Unieke inkijk achter de schermen bij de transfer van ’s werelds bekendste voetballer
2️⃣ Laat de impact zien van Messi op de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS
3️⃣ Alle hoogtepunten uit de nu al imposante carrière van Messi bij Inter Miami CF

Meer informatie over de documentaireserie

Lionel Messi begint aan zijn nieuwe historische hoofdstuk. Hij is een doorslaand succes in Noord-Amerika en de Major League Soccer en luidt een nieuw voetbaltijdperk in met de leden van zijn elftal Inter Miami CF.

TitelMessi Meets America
Jaar2023
SoortDocumentaireserie
Duur6 afleveringen
TaalEngels
CategorieSport, Drama
RegisseurTim Pastore, Brian Carmody, Scott Boggins, Patrick Milling Smith, Matt Renner
CastLionel Messi, David Beckham, Sergio Busquets, Jordi Alba

Synopsis: Apple TV+

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.