‘Meg 2: The Trench’ draait nu in de bioscoop: déze 5 haaienfilms mag je ook niet missen

In 2018 mocht Jason Statham voor het eerst met een megalodon knokken op het grote scherm in The Meg. Nu Meg 2: The Trench in de bioscoop schittert, ben je misschien wel helemaal in de mood voor nóg meer films over die gigantische roofdieren die in de oceaan leven. Je kunt dan natuurlijk een klassieker als Jaws opzetten of The Meg nog een keer bekijken op HBO Max, maar je kunt ook een van deze 5 bloedstollende haaienfilms uitkiezen.

5x Bloedstollende haaienfilms om voor of na ‘The Meg 2’ te kijken

5. The Shallows (2016) – Pathé Thuis

THE SHALLOWS - Official Trailer #2 (HD)

Niks kan Jaws natuurlijk overtreffen, maar The Shallows wordt wel gezien als een van de beste haaienfilms die sindsdien uitgekomen is. Het verhaal draait om twintiger Nancy (Blake Lively). Zij besluit na een ongelukkige samenloop van omstandigheden in haar eentje naar een afgelegen strand te vertrekken om te gaan surfen. Het gaat allemaal goed, maar dan duikt er ineens een witte haai op en komt ze vast te zitten op een kleine rots, honderd meter van het strand. Helemaal in haar uppie moet ze zien te overleven… en moet ze weer veilig aan land zien te komen.

4. Bull Shark (2023) – Prime Video

Bull Shark (2022) | Trailer | Thom Hallum | Billy Blair | Lindsey Marie Wilson

Bull Shark neemt ons mee naar een klein stadje in Texas. In de zomer stroomt het daar vol met toeristen die veel tijd doorbrengen aan het meer. Als een van hen dood aangetroffen wordt, wordt jachtopziener Spencer Timms op de zaak gezet. Hij ontdekt dat er geen menselijke moordenaar is waar ze bang voor moeten zijn, maar een hongerige en levensgevaarlijke stierhaai.

3. 47 Meters Down (2015) – HBO Max

47 Meters Down Trailer #1 (2017) Mandy Moore Horror Movie HD

Twee zussen zijn op vakantie in Mexico, waar ze in een kooi witte haaien kunnen bekijken. Het zou geheel veilig moeten zijn, maar dan breken de kabels af en zinken ze naar de bodem van de oceaan. Er is geen enkele manier om weer bij de boot te komen zonder oog in oog te staan met de bloeddorstige haaien, die steeds nieuwsgierig naar ze worden. Dit is het verhaal van 47 Meters Down. Er is ook een vervolg verschenen, 47 Meters Down: Uncaged, waarin vier vriendinnen in een verzonken stad opgejaagd worden door witte haaien. Die bekijk je nu hier op Pathé Thuis.

2. The Black Demon (2023) – Pathé Thuis

The Black Demon | Official Trailer | Paramount Movies

The Black Demon was dit jaar een echte hit. De film volgt Paul, die met zijn gezin naar Mexico vertrekt om een booreiland te inspecteren. Er is daar niemand te vinden en de boosdoener daarvoor blijkt een gigantische megalodon te zijn. Paul besluit heel eigenwijs om tóch naar het platform te gaan, maar als dat zinkt moet hij er alles aan doen om zijn gezin te redden. De rol van Paul wordt vertolkt door Josh Lucas, die je kunt kennen van Yellowstone of Le Mans ’66.

1. The Requin (2022) – Prime Video

THE REQUIN Trailer (2022)

Jaelyn en Kyle zijn op vakantie in Vietnam als een tropische zee hun vakantiehuisje wegvaagt. De twee belanden op de open zee. Kyle is zwaargewond en er dreigt uiteraard gevaar van de inmiddels bekende vijand: witte haaien. Wat volgt is een huiveringwekkende strijd tegen de natuur. De hoofdrollen worden vertolkt door Alicia Silverstone, bekend van Clueless, en James Tupper.

Wanneer is ‘Meg 2: The Trench’ eigenlijk te streamen?

Misschien heb je ook wel gewoon zin om Meg 2: The Trench lekker te streamen. Je kunt hem momenteel in de bioscoop zien, maar wanneer kun je de film eigenlijk vanaf de bank kijken?

Meg 2: The Trench is gedistribueerd door Warner Bros. Pictures en daarom verwachten we hem in de toekomst op HBO Max. Wanneer het precies zover is, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. De streamingdienst houdt over het algemeen een periode van 70 dagen aan tussen bioscoop- en streamingrelease, dus in dat geval kunnen we Meg 2 rond 12 oktober in hun bibliotheek verwachten. Echter is dit nog niet officieel bevestigd. Zodra we nieuws krijgen delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over ‘Meg 2: The Trench’

De leiders van een onverschrokken onderzoeksteam verkennen de diepten van de oceaan. Het loopt volledig uit de hand wanneer hun expeditie in gevaar wordt gebracht door een meedogenloos mijnbouwbedrijf, waarbij zelfs hun levens op het spel komen te staan. In een meeslepende race tegen de klok wordt van onze helden het uiterste gevergd als ze het moeten opnemen tegen kolossale Megs en nietsontziende milieucriminelen.

TitelMeg 2: The Trench
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 55 minuten
TaalEngels
CategorieActie
RegisseurBen Wheatley
CastJason Statham, Wu Jing, Shuya Sophia Cai, Page Kennedy, Sergio Peris-Mencheta, Skyler Samuels, Sienna Guillory, Cliff Curtis
MEG 2: THE TRENCH | Officiële trailer | augsutus in de bioscoop

Synopsissen: Warner Bros. Pictures, Pathé Thuis, Prime Video, HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.