Alle ‘Mees Kees’-films in de juiste volgorde (en waar je ze kijkt)

In 2012 verscheen de eerste Mees Kees-film in de bioscoop. Het verhaal gaat over meester Kees die moet invallen op een basisschool. Samen met zijn klas maakt hij een hoop avonturen mee. Inmiddels zijn we heel wat films verder en is er zelfs een musical verschenen over de vrolijke meester. Misschien wil je je binnenkort aan een filmmarathon wagen. Maar met welk deel moet je dan eigenlijk beginnen en welke volgen daarop? Oftewel: wat is de volgorde van alle Mees Kees-films? En waar kun je ze online kijken? In dit artikel delen we alles met je wat je moet weten.

Alle Mees Kees-films in chronologische volgorde

In 2012 was het tijd voor de allereerste Mees Kees-film. Sindsdien zijn er verschillende speelfilms uitgebracht. Ook is er een serie en een musical verschenen. De films gebaseerd op de boekenserie van schrijfster Mirjam Oldenhave zijn razendpopulair. Maar in welke volgorde moet je al deze films nu eindelijk kijken? Hieronder zetten we de chronologische volgorde van alle Mees Kees-films op een rijtje. Dit komt overeen met de volgorde waarin de films uitgebracht werden. De serie staat los van de films, maar gaat nog steeds over Mees Kees en zijn groep 6B.

VolgordeTitelReleasejaarSoort
1Mees Kees2012Film
2Mees Kees Op Kamp2013Film
3Mees Kees Op De Planken2014Film
4Mees Kees Langs De Lijn2016Film
5Mees Kees In De Wolken2019Film
6Mees Kees2017, 2020Serie (2 seizoenen)

Waar kun je alle films van ‘Mees Kees’ online kijken?

Nu je weet in welke volgorde je de Mees Kees-films moet kijken, is het misschien nog niet helemaal duidelijk waar je voor het streamen precies terechtkunt. Allereerst heeft Amazon Prime Video alle films aan de bibliotheek toegevoegd. Deze zijn echter alleen te koop of te huur en zitten dus niet bij je abonnement inbegrepen. Vanaf zaterdag 1 juni 2024 zijn de titels Mees Kees, Mees Kees Op Kamp en Mees Kees Op De Planken op Videoland te zien. De laatste twee films ontbreken echter op de streamingdienst. Voor de eerste film Mees Kees kun je overigens ook terecht op NLZIET. Hier zijn tevens de twee seizoenen van de serie te bekijken.

De vijf films zijn daarnaast allemaal ook te streamen bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Bij die laatste hoef je geen abonnement te hebben om films te streamen, maar kun je iedere titel los kopen of huren. Koop je de film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

Bekijk hier alle Mees Kees-films op Pathé Thuis 🎬

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Mees Kees-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Alvin And The Chipmunk-films, de juiste volgorde van alle Minion-films en natuurlijk de volgorde van alle Ice Age-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.