Alle seizoenen van medische dramaserie ‘ER’ staan nú op HBO Max

Cancel al je plannen en haal heel veel zakken popcorn in huis, want vanaf vandaag staat de medische dramaserie ER eindelijk op HBO Max! De streamingdienst heeft op zondag 17 juli 2022 alle 15 seizoenen in één keer toegevoegd, dus gelijk beginnen met bingen is mogelijk.

15 seizoenen van ‘ER’ zijn aan het aanbod van HBO Max toegevoegd

Nadat alle seizoenen van de medische dramaserie ER (1994-2009) van Amazon Prime Video verwijderd waren, was het al wel duidelijk dat ze naar HBO Max zouden verhuizen. De serie is immers ontwikkeld door de Warner Bros. Television Studios en HBO Max is de streamingdienst van dit bedrijf.

Het duurde echter even voordat Nederlandse fans weer op een streamingdienst terecht konden voor de serie, maar nu is het dan eindelijk zover! Vanaf vandaag staan alle 15 seizoenen op HBO Max. Je komt alvast in de stemming met behulp van onderstaande trailer.

‘ER’ is veelgeprezen ziekenhuisdrama

ER werd vanaf 1994 tot 2009 uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC en draait om een Eerste Hulp-afdeling in het County General-Hospital in Chicago. Er zijn meer dan 330 afleveringen verschenen, waardoor dit de langstlopende dramaserie was van de NBC na Law & Order. Naast Grey’s Anatomy is dit bovendien een van de langste medische series ooit.

De serie werd dan ook door kijkers en critici geprezen. Naast het feit dat het een 7,8 krijgt op IMDb, wonnen de makers en acteurs er ook meer dan 120 televisieprijzen mee, waaronder ruim twintig Primetime Emmy Awards en een Golden Globe. Daarnaast was dit ook de serie waarmee George Clooney aan het einde van de vorige eeuw doorbrak.

Informatie over de serie

In ER volgen we de levens van de doctoren en verpleegsters in het County General Hospital in Chicago. We ontdekken de problemen en het lief en leed op de spoedeisende hulp van dit ziekenhuis.

TitelER
SoortSerie
Jaar1994-2009
Seizoenen15 seizoenen
CategorieDrama, Romantiek
IMDb7,8 uit 59.000 stemmen
MakerMichael Crichton
CastLaura Innes, Noah Wyle, Maura Tierney, Goran Visnjic, Anthony Edwards, Sherry Stringfield, Eriq La Salle, Alex Kingston, Paul McCrane

Synopsis: Warner Bros. Television

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.