‘Mean Girls’ (2024) is eindelijk gearriveerd op het kleine scherm

Dit jaar waren The Plastics terug. Twintig jaar na het verschijnen van de iconische tienerfilm Mean Girls was het tijd voor een muzikale remake. De film schitterde in januari op het witte doek en vindt vandaag ook eindelijk zijn weg naar het kleine scherm. SkyShowtime voegde hem namelijk toe aan het aanbod.

Dit kun je verwachten van ‘Mean Girls’

In Mean Girls staat de 16-jarige Cady Heron centraal. Zij is van Kenia naar Illinois in de Verenigde Staten verhuisd. Daar wordt ze ondergedompeld in een wereld die helemaal nieuw is voor haar, namelijk die van de middelbare school. The Plastics, beter bekend als Regina George, Gretchen en Karen, delen daar de lakens uit. Zij bepalen alle regels. Totdat Cady samen met haar nieuwe vrienden Janis en Damian een plan bedenkt…

Dit verhaal ken je natuurlijk van de film uit 2004, toen de hoofdrollen voor Lindsay Lohan en Rachel McAdams waren. Deze remake is echter een adaptatie van de Broadway-musical die van Mean Girls gemaakt is en zit dus vol liedjes en dansjes.

3 redenen om ‘Mean Girls’ te kijken

1️⃣ Niet Lindsay Lohan en Rachel McAdams dus, maar een compleet nieuwe cast. Ook deze bestaat uit getalenteerde acteurs en bekende gezichten. Zo wordt de rol van Regina George vertolkt door zangeres Reneé Rapp, die eerder op Broadway schitterde in deze rol. Ook Angourie Rice (Spider-Man: Homecoming), Christopher Briney (The Summer I Turned Pretty) en Jenna Fischer (The Office) zijn te zien.

2️⃣ Fans van het origineel mogen de film natuurlijk zeker niet missen. Niet alleen omdat een aantal acteurs uit de 2004-versie terugkeren (Tina Fey en Tim Meadows in grotere rollen, Lindsay Lohan in een korte cameo), maar ook omdat het verhaal een moderne twist krijgt. Regisseurs Arturo Perez Jr. en Samantha Jayne brengen een vernieuwende visie van de film.

3️⃣ Gek op musicals? De film zit bomvol catchy liedjes die speciaal voor Broadway geschreven zijn en nu door een frisse cast vertolkt worden.

‘Mean Girls’ staat nu op SkyShowtime

SkyShowtime heeft Mean Girls op dinsdag 25 juni toegevoegd aan het aanbod. Eerder kon je de film ook al huren en kopen bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, maar nu is het voor het eerst mogelijk om hem zonder aanvullende kosten te streamen.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste films en series? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand. Ook geven we ook altijd de laatste nieuwtjes door via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de film

Comédienne Tina Fey geeft een nieuwe draai aan de moderne klassieker Mean Girls. Cady Heron (Angourie Rice) is nieuw op school en wordt toegelaten tot de top van de sociale voedselketen: het elitegroepje van populaire meiden dat “The Plastics” wordt genoemd en dat wordt aangevoerd door queen bee Regina George (Reneé Rapp) en haar volgelingen Gretchen (Bebe Wood) en Karen (Avantika). Maar dan maakt Cady een grote fout en valt voor Regina’s ex-vriendje Aaron Samuels (Christopher Briney), waarna Regina zich tegen haar keert. Cady probeert het toproofdier van de groep ten val te brengen met hulp van haar vrienden, buitenbeentjes Janis (Auli’i Cravalho) en Damian (Jaquel Spivey). Daarbij moet ze proberen dicht bij zichzelf te blijven en zich staande te houden in de levensgevaarlijke jungle die de middelbare school is.

TitelMean Girls
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 53 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie, Musical
IMDb5,8 uit 21.000 stemmen
RegisseursSamantha Jayne, Arturo Perez Jr.
CastAngourie Rice, Reneé Rapp, Christopher Briney, Tina Fey, Jenna Fischer, Auli’i Cravalho, Bebe Wood, Jon Hamm, Avantika, Busy Philipps

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.