‘Mean Girls’ is nu te streamen (en dit is waarom je hem niet mag missen)

Regina George en The Plastics zijn terug. Na het grandioze succes van de tienerkomedie Mean Girls uit 2004 (die met Lindsay Lohan dus) was het in 2024 tijd voor een remake. Opnieuw volgen we de avonturen van Cady Heron op de middelbare school, maar deze keer met een muzikaal tintje. De film is vanaf vandaag te streamen en wij vertellen je waarom je hem moet zien.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Dit kun je verwachten van ‘Mean Girls’

Het is alweer twintig jaar geleden dat we konden genieten van de avonturen van Lindsay Lohan als Cady Heron en Rachel McAdams als Regina George. In januari was het tijd voor een remake. Deze film was een adaptatie van de Broadway-musical die van Mean Girls gemaakt is, dus zit vol liedjes en dansjes.

Het verhaal volgt de 16-jarige Cady Heron, die van Kenia naar de plaats Illinois in de Verenigde Staten verhuist. Daar maakt ze kennis met een hele andere voedselketen: de middelbare school. Populariteit speelt ineens een belangrijke rol. De school wordt geregeerd door The Plastics, beter bekend als Regina George, Gretchen en Karen. Zij bepalen alle regels. Totdat Cady samen met haar nieuwe vrienden Janis en Damian een plan bedenkt…

3 redenen om ‘Mean Girls’ te kijken

1️⃣ De nieuwe cast bestaat uit getalenteerde acteurs en bekende gezichten. Zo wordt de rol van Regina George vertolkt door bekende zangeres Reneé Rapp, die eerder op Broadway schitterde in deze rol. Ook Angourie Rice (Spider-Man: Homecoming), Christopher Briney (The Summer I Turned Pretty) en Jenna Fischer (The Office) zijn te zien.

2️⃣ Fans van het origineel mogen de film natuurlijk zeker niet missen. Niet alleen omdat een aantal acteurs uit de 2004-versie terugkeren (Tina Fey en Tim Meadows in grotere rollen, Lindsay Lohan in een korte cameo), maar ook omdat het verhaal een moderne twist krijgt. Regisseurs Arturo Perez Jr. en Samantha Jayne brengen een vernieuwende visie van de film.

3️⃣ Gek op musicals? De film zit bomvol catchy liedjes die speciaal voor Broadway geschreven zijn en nu door een frisse cast vertolkt worden.

‘Mean Girls’ staat nu op Pathé Thuis

Mocht je benieuwd zijn geworden naar Mean Girls en hem nog niet gezien hebben (of voor een tweede keer willen kijken): sinds vandaag, maandag 11 maart, kun je hem in het aanbod van Pathé Thuis vinden. Daar kun je hem nu kopen of een aantal weken wachten en hem dan voor een lagere prijs huren.

Wil je weten welke bioscoopfilms er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.